Αναζήτηση
Χρήστος Καρχαδάκης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (Τ. Θ. Σ. - Αριστούχος).
Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις Χοντροί άντρες με φούστες του Ν. Σίλβερ (Θέατρο Χώρα 2008-2009 και 2009-2010) και Δρόμος Μακρύς της Σίλα Στίβενσον (Θέατρο Ορφέας-Ανδρέας Βουτσινάς, 2009-2010). Είχε τη μεταφραστική και σκηνοθετική επιμέλεια στο θεατρικό αναλόγιο του έργου Εραστές της Τ. Ντίμοβα (Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου / Booze) και Λύκοι στους τοίχους του Β. Χριστοφιλάκη (Θέατρο Χώρα).
Μετέφρασε τα θεατρικά έργα: Χοντροί άντρες με φούστες του Ν. Σίλβερ (θέατρο Χώρα), Λοκαντιέρα του Κ. Γκολντόνι (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής), Δεσποινίς Πέπσι της Π. Μπρινό (θέατρο Σμαρούλα), Αγνή του Θεού του Τ. Πιελμέιερ (Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν), Βρικόλακες του Ερ. Ίψεν (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγ. Ο’ Νηλ (τριλογία - Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), σε συνεργασία με την Βάσια Παναγοπούλου: Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν του Τζ. Μπ. Σω (θέατρο Ορφέας-σκηνή Α. Βουτσινάς), Φήμες του Ν. Σάιμον (θέατρο Γκλόρια και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου), Κι εγώ σ’ αγαπώ του Ντ. Λούσι (θέατρο Αχίλλειον) και σε συνεργασία με τον Τάσο Μπαντή Ανάσα Ζωής του Ντ. Χέαρ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος).

Ως βοηθός σκηνοθέτη, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Φεστιβάλ Αθηνών, ιδιωτικούς θιάσους και ομάδες με σκηνοθέτες τους: Δήμητρα Αράπογλου, Ανδρέα Βουτσινά, Μπέσσυ Μάλφα, Νίκο Μαστοράκη, Πέρη Μιχαηλίδη, Τάσο Μπαντή, Μιμή Ντενίση, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Παπασταμάτη, Γιώργο Ρεμούνδο, Θανάση Σαράντο, Leon Alterton, Arleene Philips κ.ά.
Μεταφράσεις του έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Ύψιλον (Η Αγνή του Θεού του Τ. Πιελμέιερ, Βρικόλακες του Ερ. Ίψεν, Η βεντάλια της λαίδης Ουίντερμηρ του Ουάιλντ, Ένας ιδανικός σύζυγος του Ουάιλντ).
Είναι υπεύθυνος της θεατρικής σειράς των εκδόσεων Α. Σοκόλη – Θ. Κουλεδάκη με άξονα το Σύγχρονο Ελληνικό Θεατρικό Έργο (έχουν εκδοθεί ήδη δεκατρία έργα).

Δίδαξε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Κεντρική Σκηνή» το μάθημα της Ιστορίας Θεάτρου.
Τελευταίες ειδήσεις
«Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» της Μ. Ντενίση «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» της Μ. Ντενίση  πριν 11 χρόνια
«Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα» «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα»  πριν 11 χρόνια
Δύσκολες ώρες για την Μιμή Ντενίση! Δύσκολες ώρες για την Μιμή Ντενίση!  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551