Αναζήτηση
Πάρις Μέξης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό
Ο Πάρις Μέξης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε σκηνογραφία στο Λονδίνο, στο Central Saint Martins College of Art and Design (MA Scenography, BA Theatre: Design for Performance) και στην Πράγα, στο Divadelni fakulta Akademie Muzickych Umeni [DAMU] (Opera Design), Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Διακόσμηση στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο (ΑΚΤΟ) και στο Middlesex University (BA Interior Design, Έπαινος άριστης επίδοσης το 1998 και το 1999) και μουσική στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο.
Έχει σκηνογραφήσει και σκηνοθετήσει παραγωγές για το θέατρο, την όπερα, το χορό, το κινηματογράφο και την τηλεόραση, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα εργάζεται ως διακοσμητής, δημιουργός εκθέσεων και production designer. Είναι Associate Art Director στην εταιρεία Top Cut livedesign Events. Διδάσκει στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Όμιλο (ΑΚΤΟ) και στο Θέατρο των Αλλαγών (TOC). Κείμενά του για τη σκηνογραφία και τη σημειολογία στο θέαμα, έχουν δημοσιευτεί σε ειδικά περιοδικά και δικτυακούς τόπους ενώ είναι μέλος της Επιτροπής Απονομής Κρατικών Βραβείων Χορού και του Παγκόσμιου Οργανισμού Σκηνογράφων και Τεχνικών Θεάτρου (OISTAT) για την Ελλάδα.
Στα σημαντικότερα έργα του περιλαμβάνονται: Ο Ορφέας στον Άδη (J. Offenbach / OMMΘ, 2009), Ιούλιος Καίσαρας (G.F. Handel / ΟΜΜΘ, 2008), Η Υπηρέτρια Κυρά (G.B. Pergolesi / ΕΛΣ, 2007), Το Μαγαζάκι του Τρόμου (A. Menken, H. Ashman / Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ – ΕΛΘΕΑ, 2006), Σφήκες (Αριστοφάνη / Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου – Φεστιβάλ Αθηνών / Ηρώδειο, 2006), Η Ιταλιάνα στο Αλγέρι (G. Rossini / ΕΛΣ, 2006), Ντόγκβιλ (θεατρική μεταφορά της ταινίας του Lars Von Trier / Εθνικό Θέατρο, 2004), ego (μονόπρακτο βασισμένο στο Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου / CSM Scenoworks, 2003), Pierrot Lunaire (A. Schoenberg / English Chamber Orchestra, 2002), κ.ά.
Τελευταίες ειδήσεις
Το αμάρτημα της μητρός μου: Πρεμιέρα 5 Φεβρουαρίου Το αμάρτημα της μητρός μου: Πρεμιέρα 5 Φεβρουαρίου  πριν 3 μήνες
Τα Χριστούγεννα του Σέρλοκ Χολμς Τα Χριστούγεννα του Σέρλοκ Χολμς  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551