Αναζήτηση
Μάγδα Μαυρογιάννη βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Βιογραφικό

Η Μάγδα Μαυρογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε μουσική και θέατρο στο Εθνικό Ωδείο, Ecole Normale και Conservatoire d’Art Dramatique στο Παρίσι. Παρακολούθησε σεμινάρια με τον T.Suzuki στην Νέα Υόρκη.

Ξεκίνησε την καριέρα της με τη Γαλλική ταινία “Celles qu’on a pas eu”. Έπαιξε στο Theatre Nationale de Chaillot με τον Antoine Vittez. Συμμετείχε σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Ελβετία. Διετέλεσε ραδιοφωνική παραγωγός στην ΕΡΤ ενώ επίσης μεταφράζει για το θέατρο. Διδάσκει κλασσικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο.

Δημιούργησε την Θεατρική εταιρεία «ΑΞΙΑ» και ανέβασε τα έργα της Sakura, Black story, Αδάμ και Χαλιμά, Δίδυμες. Επίσης δημιούργησε το “Classic Music Box”, δηλαδή μουσικά αναλόγια που ενώνουν το λόγο και τη μουσική, που παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και το Παρίσι: Λυρική Σκηνή – Μουσείο Μπενάκη-Ίδρυμα Θεοχαράκη- Παρνασσός- Salle Cortot-Cite de la musique. Άλμα Μάλερ-Σονάτα του Κρόιτσερ-Ένα παιδί στη χώρα της μουσικής-Η Περσεφόνη στον Αδη-Το όνειρο-Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρούτζ-Μέσα από το βλέμμα της Nelly’s-Κάρμεν μ’ένα ρόδο στα μαλλιά-Κλάρα Σούμαν-Μότσαρτ ο δρόμος προς την Πράγα-I love opera-Διάσημα ντουέτι-Γεωργία Σάνδη-Άννα Μαγκνταλένα Μπαχ-Σύσσι φύλλα ημερολογίου.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει ένα Λυρικό Καμπαρέ Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει ένα Λυρικό Καμπαρέ  πριν 25 ημέρες
Η Ματθίλδη Μαγγίρα συναντά τη «Frida Kahlo» της Μάγδας Μαυρογιάννη Η Ματθίλδη Μαγγίρα συναντά τη «Frida Kahlo» της Μάγδας Μαυρογιάννη  πριν 1 έτος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551