Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Φίλιππος Συρίγος βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Φίλιππος Συρίγος
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Θάνατος
13/10/2013
Βιογραφικό
Ο Φίλιππος Συρίγος ήταν Έλληνας αθλητικογράφος, με ειδίκευση στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΡΤ κατά τη δεκαετία του 1980 όταν και έγινε γνωστός από τις περιγραφές του στις σαββατιάτικες τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων καλαθοσφαίρισης του ελληνικού πρωταθλήματος. Απέκτησε πανελλήνια αναγνωρισιμότητα περιγράφοντας τους αγώνες της ελληνικής εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ 1987.

Στη συνέχεια καταξιώθηκε ως ο κατεξοχήν μπασκετικός δημοσιογράφος και απέκτησε φιλίες και σχέσεις με όλους τους κατά καιρούς ισχυρούς παράγοντες του αθλήματος και σε επίπεδο σωματείων και σε επίπεδο Ε.Ο.Κ.
Για πολλά χρόνια συνεργάζεται σταθερά με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα με την «Υπόθεση Κιάππε» (1990), όταν και καταδικάστηκε σε 8μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά και το 2005 οπότε και αποτέλεσε θύμα ξυλοδαρμού.
Ακόμη, το καλοκαίρι του 2007, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης για το Ευρωμπάσκετ, όταν και κατηγόρησε τους Έλληνες διεθνείς ότι η συνδικαλιστική τους δράση τους εμποδίζει στο να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην προετοιμασία της Εθνικής.

Πέθανε στις 13 Οκτωβρίου 2013 από καρκίνο.

Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
«Novasports 3X3 Φίλιππος Συρίγος Tournament» «Novasports 3X3 Φίλιππος Συρίγος Tournament»  πριν 7 χρόνια
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος «Έφυγε» ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος  πριν 8 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz