Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Μανούσος Μανουσάκης βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
Μανούσος Μανουσάκης
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ
Γέννηση
14/01/1950
Ηλικία
71
Βιογραφικό
Ο Μανούσος Μανουσάκης (Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 1950) είναι Έλληνας σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας.

Γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School) στην Αγγλία. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ξεκίνησε να εργάζεται αρχικά στον κινηματογράφο.

Μία από τις πρώτες του δουλειές ήταν η ταινία Βαρθολομαίος το 1973. Στην ταινία αυτή είχε τριπλό ρόλο καθώς έγραψε το σενάριο και έκανε την σκηνοθεσία και την παραγωγή αυτής.

Η ταινία απέσπασε ειδική μνεία στο "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαν Ρέμο" του 1973, αλλά στην Ελλάδα απαγορεύτηκε από τη χούντα.

Ακολούθησαν κι άλλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως "Άρχοντες" το 1978, "Η Σκιάχτρα" το 1985 ενώ συμμετείχε στις ταινίες "Σουβλίστε τους! Έτσι θα πάρουμε το κουραδόκαστρο" και "Το τραγούδι της επιστροφής" είχε παρουσία ως ηθοποιός.

Στα μέσα τις δεκαετίας του 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την σκηνοθεσία των σειρών: "Καλλικαντζαροδουλειές" (1985-1986), "Μικρογραφίες" (1986-1987) και "Τα καλύτερά τους χρόνια" (1989).

Το όνομά του έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα.

Οι δραματικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευμένους έρωτες, ενώ κάποιες από αυτές ('Ψίθυροι Καρδιάς', 'Άγγιγμα Ψυχής', 'Μη μου λες αντίο', 'Η αγάπη ήρθε από μακριά') θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

Στον κινηματογράφο έχει υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες "Παραλάβατε διορισμόν" το 1996, "Κόκκινος δράκος" το 1998 και "Ουζερί Τσιτσάνης" το 2015.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Μανούσος Μανουσάκης: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του σειράς Μανούσος Μανουσάκης: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας του σειράς   πριν 1 μήνα
Οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη Οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς του Μανούσου Μανουσάκη  πριν 1 μήνα
Μανούσος Μανουσάκης: Με έχουν παρενοχλήσει δύο φορές Μανούσος Μανουσάκης: Με έχουν παρενοχλήσει δύο φορές  πριν 5 μήνες
Ανατροπή: Στο Mega ο Μανούσος Μανουσάκης; Ανατροπή: Στο Mega ο Μανούσος Μανουσάκης;  πριν 6 μήνες
Ο Μανούσος Μανουσάκης στην ΕΡΤ Ο Μανούσος Μανουσάκης στην ΕΡΤ  πριν 7 μήνες
ΕΡΤ: Μίνι σειρές με τον Μανούσο Μανουσάκη ΕΡΤ: Μίνι σειρές με τον Μανούσο Μανουσάκη  πριν 9 μήνες
Στον πάγο η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Στον πάγο η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη  πριν 10 μήνες
Ανάμεσα σε δύο κανάλια ο Μανούσος Μανουσάκης Ανάμεσα σε δύο κανάλια ο Μανούσος Μανουσάκης  πριν 11 μήνες
Μανούσος Μανουσάκης: Η βράβευση στο Ναύπλιο Μανούσος Μανουσάκης: Η βράβευση στο Ναύπλιο  πριν 11 μήνες
Έρχεται νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Έρχεται νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη  πριν 1 έτος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz