Το έβδομο επεισόδιο του «The Floor», που θα μεταδοθεί αυτή την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 21:00 στον ΣΚΑΪ, σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση προς τον μεγάλο τελικό. Οι 40 εναπομείναντες παίκτες καλούνται να ξεδιπλώσουν το πεδίο γνώσεών τους, τη στρατηγική τους και κυρίως την ψυχραιμία τους, καθώς οι μονομαχίες γίνονται όλο και πιο απαιτητικές.
Ο Δημήτρης, μετά το σαρωτικό παιχνίδι που πραγματοποίησε στο προηγούμενο επεισόδιο, αναδεικνύεται MVP (Most Valuable Player). Έχοντας κατακτήσει 34 τετράγωνα αλλά και ένα πολύτιμο «Χρυσό Τετράγωνο» που μπορεί να ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή, βρίσκεται σε θέση ισχύος. Ακολουθούν ο Λευτέρης με 11 τετράγωνα και ο Φώτης με 10. Ως νικητής της τελευταίας μονομαχίας αποχώρησης, ο Δημήτρης καλείται να ανακοινώσει στον Γιώργο Λιανό και τους αντιπάλους του την επόμενη κίνησή του: θα παραμείνει στην ασφάλεια του «The Floor» ή θα δώσει τη σκυτάλη στην τυχαία επιλογή;
Ένας νέος παίκτης έρχεται στο προσκήνιο και προκαλεί σε αναμέτρηση έναν αντίπαλο που διαθέτει ήδη δύο τετράγωνα, χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει τη νίκη. Στη συνέχεια, ο «τυχερός» των πρώτων μονομαχιών προχωρά σε επίδειξη δύναμης, στοχεύοντας στο πολύτιμο «Χρυσό Τετράγωνο». Η συγκεκριμένη αναμέτρηση εξελίσσεται σε θρίλερ για γερά νεύρα, σπάζοντας το ρεκόρ εμφάνισης περισσότερων εικόνων στην ιστορία του ελληνικού «The Floor», με συνολικά 53 εικόνες!
Η χρήση ενός «Χρυσού Τετραγώνου» ανοίγει την όρεξη για την απόκτηση ακόμα ενός. Ένας από τους κατόχους του πολύτιμου αυτού όπλου συνεχίζει τις μονομαχίες γνώσεων με στόχο να γίνει ο πρώτος παίκτης που χρησιμοποιεί και ξανακερδίζει «Χρυσό Τετράγωνο» μέσα στο ίδιο επεισόδιο. Καθώς πλησιάζουμε στον μεγάλο τελικό του τρίτου κύκλου, η αγωνία κορυφώνεται και οι στρατηγικές ανατρέπονται συνεχώς, με τους παίκτες να διεκδικούν το έπαθλο των 2.000 ευρώ της βραδιάς.