Αναζήτηση
Ο "Δον Ζουάν" στην Ελλάδα Live in HD από τη Metropolitan Opera | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο "Δον Ζουάν" στην Ελλάδα Live in HD από τη Metropolitan Opera
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011
15:05
Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου το πολυβραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», επιστρέφει με την όπερα του Mozart, «Don Giovanni» απευθείας από τη σκηνή της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD).
Η όπερα «Don Giovanni» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πράγα το 1787, φτάνει στην Ελλάδα από μια νέα, εντυπωσιακή παραγωγή της Metropolitan Opera. Ο ομώνυμος κεντρικός ήρωας, «Don Giovanni», είναι ο διαχρονικότερος γυναικοκατακτητής της σύγχρονης ιστορίας, ο ξακουστός «Don Juan» (Δον Ζουάν).

Το εξαιρετικό cast των διακεκριμένων καλλιτεχνών αποτελείται από: τον βαρύτονο Mariusz Kwiecien στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τη Marina Rebeka στο ρόλο της «Donna Anna», τη Barbara Frittoli στο ρόλο της «Donna Elvira», τον Luca Pisaroni στο ρόλο του «Leporello». Την ορχήστρα διευθύνει ο Fabio Luisi.

Ο Mariusz Kwiecien «ξεδιπλώνει» για πρώτη φορά στη σκηνή της Metropolitan Opera τη γεμάτη νεανικό σφρίγος και αισθησιασμό ερμηνεία του, στον αιώνιο αντι-ήρωα του Mozart, υπό την καθοδήγηση του τιμημένου με βραβείο “Tony” σκηνοθέτη, Michael Grandage, οποίος σχετικά με την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του «Don Giovanni», δήλωσε: «Ο «Don Giovanni», δεν ήταν απλά ένας τύπος που αποπλανούσε κατ’ εξακολούθηση, ήταν μια έντονα πολυσύνθετη προσωπικότητα».

Η εντυπωσιακή παράσταση, καθηλώνει με τα σκηνικά, τον φωτισμό και τις χορογραφίες. Με Μεσογειακά στοιχεία ή χρώματα (σκηνικά, φωτισμός) παραπέμπουν με αριστοτεχνικό τρόπο στην Ισπανική καταγωγή του «Don Giovanni». Κάθε ένα στοιχείο γίνεται μέρος της δράσης, αντικατοπτρίζοντας την ιδιαίτερη δομή της υπόθεσης. Έτσι, επιτυγχάνεται η ρεαλιστικότερη αποτύπωση της ιστορίας, ο θεατής «ταξιδεύει» σε μια άλλη εποχή και συμπάσχει ακόμα περισσότερο με τους ήρωες. Επιπλέον οι πολυεπίπεδοι πύργοι, βασικό χαρακτηριστικό του σκηνικού, εξυπηρετούν την ιστορία, με την πιο σύγχρονη τεχνολογία, ενώ ο θεατής μπορεί και βλέπει τα μπαλκόνια και το όλο το εσωτερικό μέρος του κάθε πύργου, σε κάθε επίπεδο όπου διαδραματίζονται οι σκηνές.

Τον ίδιο σημαντικό ρόλο στην πειστικότερη αποτύπωση της ιστορίας έχουν και τα κοστούμια του Christopher Oram. Εντυπωσιακά, με Ισπανικά στοιχεία και με μαεστρία σχεδιασμένα, κάνουν σαφές από την πρώτη ματιά, πως είναι «κομμένα και ραμμένα» για να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τον κάθε ρόλο ξεχωριστά!

Το έργο του Mozart «Don Giovanni» θα καθηλώσει, θα μαγέψει, θα συναρπάσει και θα συγκινήσει θεατές από 54 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η προπώληση των εισιτηρίων για την Ελλάδα, έχει ήδη αρχίσει.

Η παράσταση «Don Giovanni» του Mozart, στις 29 Οκτωβρίου 2011 θα μεταδοθεί από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και από τις παρακάτω αίθουσες του δικτύου παραστάσεων:

• Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
• Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
• Δημοτικός Κινηματογράφος Καβάλας OSCAR
• Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
• Κινηματοθέατρο Αχίλλειον Βόλου
• Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ Βέροιας


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων καθώς επίσης και την προπώληση των εισιτηρίων επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.metingreece.gr

Σχετικά show
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551