Αναζήτηση
Ο Δημήτρης Παπανώτας παρενέβη στο «Χαμογέλα και πάλι» | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο Δημήτρης Παπανώτας παρενέβη στο «Χαμογέλα και πάλι»
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
11:47

Τηλεφωνική παρέμβαση στον αέρα του «Χαμογέλα και πάλι» έκανε σήμερα ο Δημήτρης Παπανώτας. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή, προκειμένου να απαντήσει στα όσα άκουσε από την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία βρισκόταν στο πάνελ.

«Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στη σκέψη μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το “μιλήστε, εφόσον κακοποιείστε” από το “φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Είναι άλλο το “έχεις ευθύνη να μιλήσεις” από το “έχεις ευθύνη γιατί προκάλεσες τη βία”. Η κυρία Αχτσιόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά, ότι “αυτή φταίει” κλπ.

Μακριά από μένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο, παρακαλώ πολύ, δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μιλούσε για την κακοποίησή της και επί δέκα χρόνια έτρεχα στα δικαστήρια. Έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι ή αν σκέφτομαι αλλιώς», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

Ο Δημήτρης Παπανώτας είπε στη συνέχεια: «Εγώ είπα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες. Και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση, εφόσον δεν μιλάτε και εφόσον το ανέχεστε, γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει; Δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της για να παρέμβει. Άρα, το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε. Εγώ αυτό είπα.

Και έρχεται η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία κυβερνούσε πέντε χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης και λέει ότι “δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις (δομές), δεν υπάρχει αντίληψη στην αστυνομία που να σε βοηθήσει και θα πας εκεί και δεν θα σου δώσουν σημασία, ακόμα και στη δικαιοσύνη να πας και να βγάλεις ασφαλιστικά μέτρα, δεν θα εφαρμοστούν”. Όταν μια κακοποιημένη γυναίκα ακούει αυτό το λόγο, της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια; Κάθε άλλο, της λες κάτσε στα αβγά σου και πέρνα μόνη σου το μαρτύριό σου».

Πηγή: tvnea.com

Σχετικά πρόσωπα
Δημήτρης Παπανώτας
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551