Αναζήτηση
Μανούσος Μανουσάκης: «Τα κανάλια προσπαθούν να επιβιώσουν» | iShow.gr
Ειδήσεις
Μανούσος Μανουσάκης: «Τα κανάλια προσπαθούν να επιβιώσουν»
Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
15:14


Ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθετεί την νέα σειρά του Open «Κόκκινο ποτάμι», η οποία έρχεται την επόμενη σεζόν για να φωτίσει μια τραγική σελίδα της Ιστορίας, τον αφανισμό 1.200.000 ψυχών του Ποντιακού Ελληνισμού.


Η σκηνοθέτης σε συνέντευξή του μίλησε για το αν μάθαμε τελικά κάτι από αυτό το τραγικό γεγονός και για το αν πιστεύει ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις.

Μάθαμε κάτι τελικά από αυτό το τραγικό γεγονός;
«Μπα. Δεν έχουμε μάθει το παραμικρό, ούτε καν από τον Τρωικό Πόλεμο έως σήμερα. Από τον τσακωμό του Αχιλλέα και του Αγαμέμνονα για τα λάφυρα. Ο Αχιλλέας είχε κλειστεί στην τέντα του, στο στρατόπεδο των Μυρμιδόνων και οι αρχαίοι μακελεύονταν από τους Τρώες. Η συνάφεια είναι αποτροπιαστική».
Εκτιμάτε ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις;
«Οχι. Είναι πολύ πιο έξυπνη από αυτό η διεθνής διπλωματία. Οσο περισσότερο ασχολούνται τόσο μεγαλύτερη θα είναι η διεισδυτικότητα που θα έχει το γεγονός -η σειρά δηλαδή- στον κόσμο. Ο Μανουσάκης επιστρέφει στην τηλεοπτική δημιουργία έπειτα από 11 χρόνια. Η τελευταία δουλειά του ήταν η σειρά «Ο φάρος» (ΑΝΤ1).
Τι παρατηρήσατε στο μεσοδιάστημα;
«Κατ' αρχάς είναι θλιβερή η απώλεια του Μega. Τα κανάλια προσπαθούν να επιβιώσουν. Το ανησυχητικό είναι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος. Που δεν είναι η οικονομική ένδεια, αλλά η ένδεια ιδεών και ο συντηρητισμός που προκύπτει όταν ο επιχειρηματίας αισθάνεται ότι διακινδυνεύει κεφάλαια. Αυτός ο συντηρητισμός έχει ως αποτέλεσμα την αντιγραφή προϊόντων χωρίς δημιουργική επένδυση, που έχουν μια κάποια επιτυχία στο εξωτερικό, αλλά προσφέρουν μια επί-πλαστή εγγύηση για αντίστοιχη επιτυχία στην Ελλάδα. Ο συντηρητισμός αυτός προκαλεί ευτέλεια».
Εντέλει η κρίση ήταν ευλογία, ευκαιρία, όπως ειπώθηκε, για τον τόπο;
«Θα μπορούσε να ήταν, διότι υπάρχει το αρχαίο ρητό «πενία τέχνας κατεργάζεται». Τα περισσότερα αριστουργήματα δημιουργήθηκαν σε περιόδους μεγάλης κρίσης. Εδώ όμως δεν έγινε έτσι. Το θέαμα είναι ακριβό. Δεν είναι βιβλίο από μολύβι και χαρτί».
Με έναν τρόπο πέρασε η σκέψη να αποδώσετε ό,τι ζήσαμε την προηγούμενη δεκαετία, όπως για παράδειγμα επιχειρεί να κάνει τώρα ο Κώστας Γαβράς;
«Πολλές φορές σκέφτηκα να αποδώσω τον νεοελληνικό νεορεαλισμό, αλλά σκεφτόμουν ότι μέχρι να ολοκληρώσω την ιδέα, τα γεγονότα θα είχαν ξεπεράσει το έργο. Καλώς πράττει ο Γαβράς και κάνει αυτό πού κάνει, αλλά είναι άλλης λογικής από αυτό που θέλουμε να μάθει ο κόσμος μέσα από το «Κόκκινο ποτάμι», λέει στο Έθνος.

Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Μανούσος Μανουσάκης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551