Αναζήτηση:
Μάκης Πιτταράς: «Θέλω να κάνω μία ατόφια κωμωδία»
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020
18:44Μιλώντας στο MyTv ο σεναριογράφος της νέας σειράς του ANT1 «Παρουσιάστε!»,Μάκης Πιτταράς μίλησε για το πώς προέκυψε η σειρά και τι θέλει να πετύχει σε αυτή την δουλειά. 

Πώς προέκυψε η ιδέα;

«Το σενάριο είναι πρωτότυπο, με την έννοια ότι δεν βασίζεται σε κανένα ξένο φορμάτ, αλλά στον μαγικό... στρατό. Το ανέπτυξα τελευταία, λόγω κάποιων γεγονότων, και βρήκε τον δρόμο του στον ΑΝΤ1»

Ουσιαστικά η σειρά είναι εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα

«Τα περισσότερα στοιχεία που έχω βάλει στη σειρά βασίζονται σε προσωπικά βιώματα. Για παράδειγμα, στο κέντρο εκπαίδευσης που ήμουν, στη Σπάρτη, είχα συναντήσει όντως μία μάνα που έμενε με το τροχόσπιτο της έξω από το στρατόπεδο. Γενικά στον στρατό βλέπεις τα πάντα, ακόμα και πράγματα που δεν τα περιμένεις. Επομένως, όταν κάποιος ασχολείται με τη συγγραφή σεναρίου και θέλει να καταπιαστεί με αυτό το θέμα, είναι ό,τι πρέπει»

Τι είναι αυτό που θέλεις να πετύχεις μέσα από αυτή τη δουλειά;

«Θέλω να κάνω μία ατόφια κωμωδία. Βέβαια, είναι δύσκολο και οι κωμωδίες που προβάλλονται σήμερα έχουν να ανταγωνιστούν αυτές του εξωτερικού, καθώς επίσης και τις ελληνικές κωμωδίες προ εικοσαετίας»

Με ποια μέθοδο εργάστηκες;

Όσον αφορά τους χαρακτήρες, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας κρατούσα σημειώσεις. Στα επόμενα επεισόδια, όμως, Που υπάρχουν και στρατιωτικές ορολογίες, έκανα έρευνες και παρακολουθούσα, κακώς βέβαια, κάποιες εκπομπές που αναφέρονται σε γεωπολιτικά, οπλισμούς, ασκήσεις κ.ά. Αυτά, όμως, μου δημιουργούν ιδέες», λέει ο ίδιος στο Mytv.


Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα