Αναζήτηση
Γιώργος Κωνσταντίνου: «Εάν κουβαλούσα τις αναμνήσεις μου, θα έσερνα μαζί μια ολόκληρη κατάθλιψη» ! | iShow.gr
Ειδήσεις
Γιώργος Κωνσταντίνου: «Εάν κουβαλούσα τις αναμνήσεις μου, θα έσερνα μαζί μια ολόκληρη κατάθλιψη» !
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
00:15

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην κατοχική Αθήνα, σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά, εκεί όπου η Φίνος Φιλμ εγκαταστάθηκε το 1955 και έγραψε ιστορία στον Ελληνικό κινηματογράφο.

Οι αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων ανεξίτηλες, γεμάτες πόνο, αλητεία, πορνεία. Εκείνος, όμως, κοίταζε από απόσταση αυτή τη φθορά. Γύριζε την πλάτη όπως κάνει μέχρι και σήμερα.

– Σας έχει ενοχλήσει που το όνομά σας έχει συνδεθεί με κάποιους ρόλους, όπως του «Αντωνάκη» στην ταινία Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα;

Καθόλου, γιατί μέσα από όλες αυτές τις επιτυχίες ο κόσμος λέει «αυτός τελικά είναι καλός ηθοποιός». Υπάρχουν περιπτώσεις ηθοποιών που σημείωσαν μια επιτυχία και αυτό ήταν. Εξαφανίστηκαν. Δεν έχει σημασία η έκταση ενός ρόλου. Ξεχωρίζεις όταν παίζεις με όλη σου την αλήθεια. Αυτό βεβαίως περνάει και στους θεατές. Στο χειρότερο είδος να παίξεις, για λόγους επιβίωσης ή αποτυχίας σκέψης του σκηνοθέτη, θα το υπηρετήσεις με ειλικρίνεια και αυτό θα εκτιμηθεί. Είναι κάτι που λέω και στους νέους που συναντώ και συνεργάζομαι.

– Έχετε αφήσει εκκρεμότητες σε αυτή τη ζωή, σαν να σας λείπει κάτι;

Έχω ζήσει μια γεμάτη ζωή και δεν ήθελα ποτέ να κοιτάζω πίσω. Προχωρούσα μπροστά. Ήθελα να ατενίζω το μέλλον. Μέχρι και σήμερα έτσι πορεύομαι. Δούλεψε πιο πολύ η λογική και η αυτοσυντήρηση. Εάν κουβαλούσα τις αναμνήσεις μου, θα έσερνα μαζί μια ολόκληρη κατάθλιψη. Θα ήμουν κρυμμένος σε μια γωνία και θα έλεγαν «κοίτα αυτό τον κακομοίρη». Δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω και να παίξω στο θέατρο ή να νιώσω άνετα με τους ανθρώπους. Πάλεψα πολύ.


Πηγή: www.markos.tv
Σχετικά πρόσωπα
Γιώργος Κωνσταντίνου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551