Αναζήτηση
Χρήστος Μάστορας στο Esquire: "Δεν μπορούμε και ούτε θέλουμε απλά να είμαστε καλά παιδιά" | iShow.gr
Ειδήσεις
Χρήστος Μάστορας στο Esquire: "Δεν μπορούμε και ούτε θέλουμε απλά να είμαστε καλά παιδιά"
Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022
11:32



Μία αποκλειστική συνέντευξη στο Esquire και τη Ραφαέλλα Ράλλη έδωσε ο Χρήστος Μάστορας για το νέο τεύχος Χειμώνας 2022-23 που κυκλοφορεί σήμερα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ο frontman του συγκροτήματος MΕΛΙSSES μιλά για τις μεγάλες του αγάπες: Την καινούργια, εκείνη πάνω στη σκηνή, αλλά και τη διαχρονική, που τον συνοδεύει πιστά από την εφηβεία του μέχρι το άπειρο.

>Παρεμπιπτόντως, το επίθετό σου, το δικαιώνεις; Μαστορεύεις;

(γέλια) Δεν είναι τυχαίο το επίθετο μάλλον. Όλοι οι "Μαστοραίοι" παραδοσιακά έχουν την ανάγκη να λύνουν προβλήματα και να εξερευνούν το πώς λειτουργεί ο υλικός κόσμος. Ξέρουν καλά να χτίζουν, αλλά αν χρειαστεί και να γκρεμίσουν για να φτιάξουν κάτι από την αρχή, θα το κάνουν. Υπάρχει μια σημαντική αλληγορία εδώ όμως. Έμαθα από τον πατέρα μου να αμφισβητώ και να κάνω τις σωστές ερωτήσεις για να μάθω το οτιδήποτε. Ένας μάστορας πρέπει να ξέρει από θεμέλια, από βάσεις αλλά και να δέχεται πώς αυτές οι βάσεις μπορεί να θέλουν χτίσιμο από την αρχή. Όλοι οι άνθρωποι αντίστοιχα έχουν μεγαλώσει με κάποιες αρχές, αλλά λίγοι είναι ικανοί να αμφισβητήσουν την αξία τους και να τις επαναπροσδιορίσουν. Νομίζω πως αν το επίθετό μου έχει μια ερμηνεία, είναι αυτή. Μαστορεύω τη ζωή μου και το μυαλό μου αν χρειάζονται επισκευή.


>Μιλώντας για εσωτερικές διαδικασίες, πώς διαχειρίζεσαι τη μοναξιά; Αντίστοιχα, αγαπάς τις σιωπές;

Μου αρέσει η μοναχικότητα. Η μοναξιά είναι κάτι που αισθάνομαι σπάνια και συνήθως όταν δεν είμαι μοναχός, που λέει κι ένα τραγούδι. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να βρεθώ σε μια κοινωνική εκδήλωση ας πούμε και να αισθάνομαι πιο μόνος από όταν είμαι μόνος στο φανάρι στο αμάξι. Αγαπώ τη σιωπή. Οι παύσεις στη μουσική εξάλλου είναι εξίσου σημαντικές με τις νότες.

>Στην εποχή των social media είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να μην είναι ορατός ένας δημοφιλής τραγουδιστής όταν δεν το θέλει; Από τη μία, μόνοι μας επιλέγουμε τι προβάλλουμε, από την άλλη, πόσο ελεύθεροι είμαστε εν τέλει ώστε να παρουσιάσουμε άφιλτρη την αλήθεια μας;

Είναι φανταστική ερώτηση αυτή. Νομίζω πως για να αποκτήσεις το θάρρος να πεις την αλήθεια σου χρειάζεται να την αμφισβητήσεις και να περάσεις στο απέναντι στρατόπεδο για μια στιγμή. Αν αντέξει στον πόλεμο αυτό, τότε αξίζει να την μοιραστείς. Δεν πιστεύω στο αφιλτράριστο. Τουλάχιστον δημόσια. Κάθε δήλωση πρέπει να είναι τουλάχιστον δουλεμένη, σφυρηλατημένη. Έχουμε την ευθύνη του λόγου και των πράξεων μας. Υπάρχουν οι σκέψεις, οι φίλοι μας και το ημερολόγιο μας για να εκφραστούμε αφιλτράριστα. Το οφείλουμε στην κοινωνία να το ιδρώνουμε το μυαλό μας.

>Μπορούμε να είμαστε πάντα μόνο καλά παιδιά;

Όχι, δε μπορούμε και ούτε θέλουμε απλά να είμαστε καλά παιδιά. Θέλουμε να λέμε την αλήθεια ακόμα κι αν ενοχλεί κάποιους.

>Πιστεύεις πως ο κόσμος έχει καταλάβει πάνω κάτω πώς είσαι σαν άνθρωπος; Βασικά, σε νοιάζει να καταλάβει;

Με νοιάζει να με καταλάβει ο κόσμος. Με νοιάζει όμως περισσότερο να προσφέρω και να είμαι χρήσιμος. Αυτό που δεν με νοιάζει είναι η κακόβουλη κριτική και το να είμαι αρεστός σε όλους. "A friend of all is a friend of none" λένε στο χωριό μου.

>Γκουγκλάροντας το όνομά σου, βρήκα ένα σωρό άρθρα "Ο Χρήστος Μάστορας ξεκαθαρίζει για την προσωπική του ζωή". Πόσο προσωπική μπορεί να είναι όταν όλοι έχουν κινητό με κάμερα;

Αυτό με τα κινητά έχει παραγίνει. Απλοί άνθρωποι κάνουν τους παπαράτσι στις μέρες μας και δεν ξέρω ειλικρινά ποιο είναι το όφελος και τι ευχαρίστηση παίρνουν από αυτό. Επιλέγω όμως γι’ αυτόν το λόγο να κυκλοφορώ σε εναλλακτικά μέρη και όχι στα mainstream. Εκεί δηλαδή που ίσως να μη με γνωρίζουν κιόλας. Δεν υποτιμώ σε καμία περίπτωση την mainstream διασκέδαση καθότι είμαι βασικό κομμάτι της, απλώς επιλέγω να πετάω κάτω από τα ραντάρ στην προσωπική μου ζωή. Μου αρέσουν οι ερημικές παραλίες, η φύση και τα family parties οπότε κανένα πρόβλημα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Esquire.com.gr

Πηγή: TheTOC.gr

Σχετικά πρόσωπα
Χρήστος Μάστορας
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551