Αναζήτηση
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Είμαι από τους τυχερούς» | iShow.gr
Ειδήσεις
Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Είμαι από τους τυχερούς»
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
19:14



Συνέντευξη στο
youfly.com και στη Μαρί Κωνσταντάτου έδωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και μίλησε για όλα.


Πώς βλέπεις την επόμενη μέρα;

Πολύ δύσκολη. Και δε μιλάω μόνο για μένα .Μιλάω γενικότερα για τον χώρο μας. Εγώ αν θες είμαι από τούς τυχερούς που έχω ακόμα την πολυτέλεια να μη δουλέψω . Όλος αυτός ο κόσμος όμως που πρέπει να δουλέψει; Όλοι αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο χώρο που έτυχε να μη βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα ενός δημόσιου φορέα; Ξέρεις για πόσο κόσμο μιλάμε που ακόμα δεν έχει πάρει κανένα επίδομα γιατί δε μπορούν να αποδείξουν πως είχαν δουλεια;

Μουσικοί, χορευτές, τεχνικοί, βοηθοί σκηνοθέτη, σκηνογράφοι, ενδυματολόγοι, μακιγιέρ και τόσοι άλλοι που είχαν δώσει τα χέρια για μία δουλειά αλλά που δεν πρόλαβαν να υπογράψουν μία σύμβαση και τώρα είναι αχαρτογράφητοι. Μιλάμε για ικανούς και απαραίτητους επαγγελματίες τού χώρου που ξαφνικά βρέθηκαν στο κενό. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η δουλειά που έχουν μπροστά τους οι πολιτικοί και οι υπεύθυνοι στο κομμάτι τού πολιτισμού και όχι μόνο. Είναι τεράστια η ζημιά που έχει γίνει και έγινε απότομα και παγκόσμια.


Πιστεύεις πως το έχουν διαχειριστεί σωστά οι πολιτικοί;

Απο όσο μπορώ να καταλάβω, και από όσα βλέπω, ναι έχουν γίνει κινήσεις ώστε να ανακουφισθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος. Και μάλλον έπαιξε και ρόλο όλη αυτή η κινητοποίηση των καλλιτεχνών ώστε να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία οι υπεύθυνοι. Από την άλλη μην ξεχνάμε πως ένα κράτος χτυπημένο απο 10 χρόνιά κρίσης (με σχεδόν άδεια ταμεία),έχει ξαφνικά να καλύψει τα αποτελέσματα μίας πανδημίας και ενός lockdown που χτύπησε σαν οδοστρωτήρας, όλους μα όλους τούς χώρους. Όχι μόνο το δικό μας. Απλά ο δικός μας χώρος λανθασμένα πάντα θεωρούνταν ένας πιο ελαφρύς (απο κάποιους) χώρος. Και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος για το οποίο ευθύνονται - χρόνια τώρα- όλες οι πλευρές, όχι μόνο οι κυβερνόντες.

Τώρα λοιπόν πρέπει να σταματήσει αυτό και να τακτοποιηθούν σωστά κάποια πράγματα και να μπουν νέες βάσεις ώστε να καλύπτουν όλους τούς επαγγελματίες αυτού τού κλάδου.Θέλει πολλή ψυχραιμία και μεθοδικότητα μια τέτοια διαχείριση, στην οποία φαντάζομαι σίγουρα θα γίνουν και κάποια λάθη.Το θέμα όμως για μένα, σήμερα που μιλάμε, είναι ένα . Να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις για όσους υποχρεωτικά δε θα έχουν δουλειά , ώστε να κρατηθούν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι, έως ότου αρχίσουν πάλι να υπάρχουν δουλειές.


Σχετικά πρόσωπα
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551