
Η πολυσυζητημένη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, «Οδύσσεια», κάνει πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη (16/07) στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Ματ Ντέιμον, ενώ η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται την πιστή Πηνελόπη και ο Τομ Χόλαντ τον Τηλέμαχο.
Την ίδια στιγμή ο Ρόμπερτ Πάτινσον παίζει τον κακό Αντίνοο, έναν από τους μνηστήρες της Πηνελόπης που θέλει να αρπάξει τη γυναίκα και το βασίλειο του Οδυσσέα.
Τα γυρίσματα διήρκεσαν 91 ημέρες και χρησιμοποιήθηκαν κάμερες τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό το αποτέλεσμα να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Πρόκειται για μια παραγωγή με γυρίσματα σε όλο τον κόσμο, η οποία μεταφέρει για πρώτη φορά το εμβληματικό έπος του Ομήρου στις κινηματογραφικές αίθουσες.