Αναζήτηση:
Τι λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης για την αγωγή του στην Άννα Παναγιωταρέα
Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012
16:03
Το ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση ζητάει ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη δημοσιογράφο Άννα Παναγιωταρέα και τον Ελεύθερο Τύπο, για άρθρο που δημοσιεύτηκε.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση που ανέρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 – 12:56

Ζητείται η καταβολή αποζημίωσης 300.000 ευρώ, η οποία θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση των κοινωφελών δράσεων της Χρυσής Αυγής.

Με αφορμή την συκοφαντική επίθεση της Άννας Παναγιωταρέα από τις στήλες του Ελεύθερου Τύπου, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε αγωγή κατά της δημοσιογράφου και της εφημερίδας. Το επίμαχο υβριστικό κείμενο έχει ως εξής:

« …Όποιος άκουσε τον παραλογισμό του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής- ωρυόμενος κατά του έντιμου και ικανού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια τον είπε «εκπρόσωπο εβραϊκών συμφερόντων ως δικηγόρο των Ρότσιλντ» καταλαβαίνει ότι διακατέχεται από ψυχοπάθεια η οποία εκτρέφεται από άρρωστη μήτρα που δεν έχει σχέση με την ελληνική παιδεία, τις ελληνικές παραδόσεις, το χριστιανικό ήθος. Είναι καταγγελίες με τις οποίες στάλθηκαν στα κρεματόρια χιλιάδες αθώοι…» .

Και ακολουθεί το αιτιολογικό της αγωγής: Επειδή από το παραπάνω δημοσίευμα υπήρξε βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου τόσο ως φυσικού προσώπου, επιστήμονα και επαγγελματία, όσο και με την ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου του πολιτικού φορέα και ως εκ τούτου δικαιούμαι να αναζητήσω χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστην, πρέπει δε οι εναγόμενοι σε ολόκληρο έκαστος να υποχρεωθούν να καταβάλουν το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000) αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, ποσό που θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στη χρηματοδότηση των κοινωφελών δράσεων της Χρυσής Αυγής.

Η  δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα στην σελίδα της στο facebook  γράφει:
Δημοσιεύω σήμερα το άρθρο που έγραψα στις 12 Σεπτεμβρίου με τίτλο «ο φόβος για το χρώμα του δέρματος» για το οποίο ο κ. Κασιδιάρης-της Χρυσης Αυγής- μου υπέβαλε αγωγή και ζητά από τον Ελεύθερο Τύπο και μένα 900.000 ευρώ!

Μία επιστολή πού πήρα, μετά το άρθρο της Δευτέρας -με θέμα τη «νύχτα των κρυστάλλων» στη Ραφήνα -με έκανε να συνειδητοποιήσω τον φόβο πού άρχισε να απλώνεται πάνω από την κοινωνία- από την βίαιη δράση στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής. «Είμαι μητέρα ενός αγοριού έντεκα ετών, μου γράφει, το οποίο έχω υιοθετήσει-μετά από τρομερή διαδικασία και πολύχρονη υπομονή- με καταγωγή Ρομά. Το παιδί μου είναι εξαιρετικά φιλότιμο και έξυπνο και δημιουργικό αλλά έχει σκούρο δέρμα. Μένουμε σε μια περιοχή, στα Πατήσια, που οι χρυσαυγίτες περιπολούν, σε τριάδες, τα απογεύματα. Με καταλαμβάνει τρόμος τι μπορεί να συμβεί στον μικρό μου, βλέποντας τον ότι είναι έγχρωμος. Τι λέτε να κάνω; Να μένει κλεισμένος στο σπίτι…»

Αυτή η επιστολή φωτίζει εξαιρετικά μια ακόμη διάσταση στον τρόπο που η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται ενώπιον των Πολιτών: Ως κίνημα ρατσιστικό, ως «τιμωρός» ακόμη και ενδεκάχρονων ελληνοπαίδων, που έχουν σκούρο δέρμα. Όμως δεν μπορώ να σκεφτώ την Αστυνομία να στέκεται πίσω από κάθε Πολίτη, που μπορεί να «προκαλέσει» τα αντανακλαστικά ανθρώπων, που ομνύουν «στην καθαρότητα της φυλής», που θεωρούν ότι ήταν «ατυχία ότι ο Χίτλερ δεν πρόλαβε να εκτελέσει το πρόγραμμα κάθαρσης των Εβραίων» και που δεν σέβονται τους νόμους και τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί η Ελληνική Δημοκρατία.

Οποιος άκουσε τον παραλογισμό του εκπρόσωπου της Χρυσής Αυγής, ωρυόμενος κατά του έντιμου και ικανού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια – τον είπε «εκπρόσωπο εβραϊκών συμφερόντων ως δικηγόρο των Ρότσιλντ»- καταλαβαίνει ότι διακατέχεται από ψυχοπάθεια η οποία εκτρέφεται από άρρωστη μήτρα που δεν έχει σχέση με την ελληνική παιδεία, τις ελληνικές παραδόσεις, το χριστιανικό ήθος. Είναι «καταγγελίες» με τις οποίες στάλθηκαν στα κρεματόρια χιλιάδες αθώοι…

Ημουν από εκείνους που ήλπιζαν ότι η εκλογή της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θα επιδρούσε κατευναστικά στο «θηρίο» το οποίο εκτρέφει ο φασισμός σε άτομα που πιστεύουν ότι είναι « απόλυτα σκεύη εκλογής για να επιβάλλουν την καθαρότητα απαλλάσσοντας τον κόσμο από λογής παράσιτα». Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του νεαρού βλαστού της Χρυσής Αυγής, αντιλαμβάνομαι ότι η Δημοκρατία δεν λειτουργεί θεραπευτικά στις ακραίες πολιτικές εκφάνσεις. Αντίθετα, τις παροξύνει και τις καθιστά μολυσματικές για εκείνους που πιστεύουν ότι η άσκηση βίας και τρόμου είναι απόδειξη δύναμης και πατριωτισμού.

Με αυτές τις σκέψεις πρέπει ο Πολίτης να αντιληφθεί ότι αν δεν αποδοκιμάσει ενέργειες, πράξεις, δηλώσεις που οδηγούν σε «νύχτες των κρυστάλλων», τότε καθίσταται συνυπεύθυνος. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής είναι το αποτέλεσμα συστηματικής προεργασίας μιας εικοσαετίας. Όμως, τώρα, το κράτος πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τους νόμους και ο Πολίτης υποχρεούται να υπερασπιστεί την ελευθερία «του άλλου», πριν χάσει τη δική του… Share on :

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα