Αναζήτηση:
Η Κάρμεν Ρουγγέρη φέρνει... τους Θεούς του Ολύμπου στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017
17:53


Μία νέα παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, την φετινή θεατρική σεζόν για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.

«Η Γέννηση του κόσμου και... ιστορίες των Θεών του Ολύμπου» είναι ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου, αλλά και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των θεών του Ολύμπου. 

Οπως λέει η κ. Ρουγγέρη: «Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του.Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… και θα ξεκινήσουμε κάπως έτσι…

-Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πως γεννήθηκε ο κόσμος;

Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το χάος. Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε… η Γη και η Θάλασσα!!!Κάποια στιγμή, μέσα από το χάος ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο Έρωτας.

Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη, ο Ουρανός.Και…. Λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο….. Στην γέννηση του Δία.

Από εκεί και ύστερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας.

Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό μας θεατή»

Μία νέα παράσταση απο την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της, την φετινή θεατρική σεζόν για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια.«Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…. ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ» είναι ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου, αλλά και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των θεών του Ολύμπου.

Οπως λέει η κ. Ρουγγέρη:”Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του. Με το σκεπτικό λοιπόν ότι όλοι θέλουμε να χαρούμε την ομορφιά των αρχαίων μύθων, όπως χαιρόμαστε ένα παραμύθι, θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…… και θα ξεκινήσουμε κάπως έτσι…

-Αλήθεια τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες; Πως γεννήθηκε ο κόσμος;Κατά τον Ησίοδο, επικό ποιητή της αρχαίας Ελλάδας, στα πολύ παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε τίποτε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας. Υπήρχε μόνο το ΧΑΟΣ.Πέρασαν πολλά χρόνια, ώσπου δημιουργήθηκε… η ΓΗ και η ΘΑΛΑΣΣΑ!!!

Κάποια στιγμή, μέσα από το ΧΑΟΣ, ξεπετάχτηκε ένα πλασματάκι με χρυσά φτερά. Ήταν ο ΕΡΩΤΑΣ.Ύστερα δημιουργήθηκε πάνω από την Γη, ο ΟΥΡΑΝΟΣ.Και…. Λίγο-λίγο θα φτάσουμε με παραμυθένιο τρόπο…..

Στην γέννηση του ΔΙΑ. Από εκεί και ύστερα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους, γνωστές και άγνωστες ιστορίες της μυθολογίας μας.

Όλες οι παραπάνω ιστορίες, απόλυτα μελετημένες και τεκμηριωμένες, γεμάτες χιούμορ (μια που όπως ξέρουμε οι αρχαίοι θεοί των Ελλήνων είχαν τα ελαττώματα των ανθρώπων) και συνδεδεμένες με έξυπνο και εύκολο τρόπο, δημιουργούν μια παράσταση προσεγμένη στην λεπτομέρεια, που σκοπό έχει να μαγέψει και τον πιο μικρό μας θεατή”.

”Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος – Τηλ: 210 3418550, 210 3418579


Πηγή: protothema.gr
Vodafone TV. Δες το 1ο επεισόδιο της αποκλειστικής σειράς The Truth About The Harry Quebert Affair
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα