Αναζήτηση:
Προβολή ταινίας «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου
Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014
14:26


Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, στις 20:30, προβάλλεται στο Ίδρυμα Μιχάλης  Κακογιάννης η ταινία  «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου με την οποία  ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης «Τάσος Ζωγράφος, Αναδρομική», που φιλοξενήθηκε στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (12 Μαΐου - 29 Ιουνίου 2014). 

Το 1955 ο Νίκος Κούνδουρος σκηνοθετεί το «Δράκο», την ταινία που, πέρα από κάθε αμφισβήτηση, συγκαταλέγεται στις 10 καλύτερες του ελληνικού σινεμά, και αναθέτει στον Τάσο Ζωγράφο τα σκηνικά. Η ταινία, που εκπροσώπησε το 1956 την Ελλάδα στη Mostra της Βενετίας, ήταν η πρώτη σκηνογραφική δουλειά του Τάσου Ζωγράφου για τον κινηματογράφο που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. 

Με εξαιρετικούς ηθοποιούς και πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο, η ταινία βασίζεται στην παρεξήγηση που προκύπτει από τη φυσιογνωμική ομοιότητα του ήρωα με το «Δράκο», το φόβητρο της περιοχής. 

Προλογίζουν: ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος και ο Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, κριτικός κινηματογράφου

 

Συντελεστέ;

Σκηνοθέτης: Νίκος Κούνδουρος                                              

Σενάριο: Ιάκωβος Καμπανέλης

Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Ηθοποιοί: Ντίνος Ηλιόπουλος, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Γιάννης Αργύρης, Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Λεκάκη, Ανέστης Βλάχος, Φρίξος Νάσου

 

Διάρκεια: 105'

 

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, στις 20:30

 

Προβολή ταινίας «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου στο πλαίσιο της έκθεσης  «Τάσος Ζωγράφος, Αναδρομική». Ο Τάσος Ζωγράφος υπήρξε ο σκηνογράφος της ταινίας

 

Αίθουσα: Κινηματογράφος

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος  Μ. Κακογιάννης Τηλ. 210 34 18 579, Δευτέρα - Παρασκευή 11.00 - 14.00. 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα