Αναζήτηση
14 σεναριογράφοι +3 σκηνοθέτες σε ρόλο τηλεκριτικού | iShow.gr
Ειδήσεις
14 σεναριογράφοι +3 σκηνοθέτες σε ρόλο τηλεκριτικού
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011
12:16


Οταν η οικονομική κρίση «χτυπά» την... TV 14 σεναριογράφοι και τρεις σκηνοθέτες, οι οποίοι έχουν αφήσει τη «σφραγίδα» τους την εποχή που τα σίριαλ κυριαρχούσαν στην πράιμ-τάιμ ζώνη της τηλεόρασης, άφησαν για λίγο τις πένες τους από τα νέα προγράμματα που ετοιμάζουν, για να καταθέσουν, και κρίνουν τη φετινή τηλεόραση.

Οι περισσότεροι απ' όσους μας μίλησαν υποστηρίζουν ότι η τηλεοπτική πραγματικότητα αντικατοπτρίζει την εποχή αυτή, που βρίσκεται σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση και προτείνουν λύσεις για καλύτερη τηλεόραση.

Ας δούμε όμως, τι μας είπαν οι δημιουργοί κάποιων μεγάλων επιτυχιών:...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Φταίει το... είδωλο, όχι ο καθρέφτης

«Στη χώρα μας προηγήθηκε η πτώχευση των αξιών. Ο λαός πτώχευσε από πνευματικές αξίες. Σε μία τέτοια κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, μην περιμένουμε την τηλεόραση να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα. Οπως έλεγε και ο Σαίξπηρ: "Η τέχνη είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας". Αν ο καθρέφτης της εποχής είναι αυτός, όποιος προσπαθήσει να τον αλλάξει δεν θα καταφέρει κάτι».

ΚΑΚΙΑ ΙΓΕΡΙΝΟΥ

Εριξαν την ποιότητα

Στην ύφεση, η τηλεόραση υποφέρει μαζί με τους θεατές. Αναγκαστικές περικοπές κονδυλίων, αναγκαστικές περικοπές εκπομπών, αναγκαστική πτώση ποιότητας τηλεοπτικού προϊόντος. Περικοπή πρωτίστως της μυθοπλασίας. Αυτή κοστίζει περισσότερο. Συντελεί στην αγωνία των νέων ανθρώπων που μπαίνοντας στην οποιαδήποτε δουλειά, τους οδηγεί να μάθουν πρώτα την ωμοφαγία. Πολύ περισσότερο στον ευάλωτο χώρο της τηλεόρασης. Μπορεί κάποτε, αργότερα, τα πράγματα να βελτιωθούν για τα κανάλια της τηλεόρασης. Για τους ανθρώπους της τίποτα δεν διορθώνεται πια. Η αγωνία για επιβίωση θα μας έχει καταντήσει κανίβαλους.

ΟΛΓΑ ΜΑΛΕΑ

Μόνο ένα «διαμάντι»

«Η φετινή τηλεόραση είναι δύσκολη. Εχει πολύ λιγότερες ενδιαφέρουσες σειρές, για μένα, γιατί η μυθοπλασία με ενδιαφέρει. Εχει όμως ένα καταπληκτικό, ένα διαμάντι, `'Το Νησί''. Παρακολουθώ `'Νησί'' όπως έβλεπα και την `'Ονειροπαγίδα'', η οποία κράτησε την ποιότητα και τη δροσιά της».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

Ανησυχώ, οι δουλειές λιγοστεύουν

«Σαφώς και ανησυχώ, όπως και όλος ο κλάδος, αφού οι δουλειές κάθε χρόνο είναι όλο και πιο λίγες».

ΜΥΡΤΩ ΚΟΝΤΟΒΑ

Ντεκαντάνς... σκέτη πλήξη

«Ψευτογκλαμουράτη ντεκαντάνς, τσιρίγματα και μασαζοκορσέδες. Σκέτη πλήξη».

ΠΑΝΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ

Μακάριοι οι απέχοντες

«Μακάριοι οι απέχοντες... ή καλύτερα, για μην ακουστώ και απόλυτος, «μακάριοι οι έχοντες τη δυνατότητα να απέχουν»!!!».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Αυτό που γινόταν στην Ελλάδα ήταν παράλογο

Ζούμε μία κατάσταση, που αντικειμενικά είναι δύσκολη στο πανελλήνιο. Αυτό όμως είναι μία γενική αρχή. Εγώ, εδώ και έξι χρόνια λέω σε όλους τους συνεργάτες μου ότι αυτό που γινόταν στην Ελλάδα ήταν παράλογο. Εστω και αν δεν ήταν η κρίση, είναι αδύνατον μία χώρα δέκα εκατομμυρίων να έχει αυτή τη στιγμή τόσο πολλά μεγάλα κανάλια, με τόση τεράστια παραγωγή προϊόντων. Αν λάβετε υπόψη σας ότι στη Γαλλία με 65 εκατομμύρια πληθυσμό, τα μεγάλα κανάλια είναι 4-5 και αυτά και παράγουν από ένα-δύο σίριαλ μόνο και πολλά τοκ σόου, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι σε μία τόσο μικρή χώρα δεν μπορούσε να `χει, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε 42 σειρές τον χρόνο. Είναι τρομακτικό. Σε αυτή τη χώρα ή κάνουμε πάρα πολλά ή πέφτουμε από `κει πάνω στον πάτο. Από εκεί που κάναμε χιλιάδες σίριαλ, ξαφνικά καταρρέουν όλα και μένουν δύο-τρία σίριαλ. Σε αυτό δεν είναι υπεύθυνος κανένας, αλλά είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι. Οταν λέω συνυπεύθυνοι το εννοώ. Τώρα, το τοπίο άρχισε να καθαρίζει, άρχισε η οικονομία να έρχεται στα πραγματικά της μεγέθη, όλα κατεβαίνουν αλλά δυστυχώς δεν γίνεται με καλό τρόπο. Εχει πάρει μία διαδρομή προς τα κάτω χωρίς τέλος. Αυτό λοιπόν το χωρίς τέλος είναι η χρονιά η οποία άφησε αμήχανα τα κανάλια, τα οποία είδαν τα οικονομικά τους να γυρνάνε στο 2000, είδαν να μην μπορούν να κάνουν κάτι άλλο και βρέθηκαν απροετοίμαστα μπροστά σε αυτήν τη λαίλαπα.

Σαφώς, το κάθε κανάλι, βρίσκει για τον εαυτό του τον τρόπο να αντιδρά. Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι κάτι που θα φύγει, δεν είναι κάτι που θα ξαναγυρίσει, δεν θα ξαναδεί το ελληνικό κοινό 50 σίριαλ, δεν τα χρειαζόταν, εξάλλου, κατά τη γνώμη μου. Ας βλέπει τέσσερα-πέντε, είναι ωραίο, και φέτος βλέπουμε ένα εκπληκτικό σίριαλ, το οποίο το θαυμάζω, το βλέπω. Μιλάω για `'Το Νησί'', το οποίο πραγματικά έχει μία άποψη και μία άρτια τεχνική. Ισως έτσι θα έπρεπε να είναι όλα, αλλά όταν σου κοστίζουν δέκα εκατομμύρια -το πολύ- το κάθε επεισόδιο, δεν θα μπορέσει να ξαναγίνει. Παρακολουθώ πια, σπάνια, τα δελτία ειδήσεων, μου δημιουργούν πια τέτοια απέχθεια που προτιμώ να δω στο ίντερνετ τα νέα, παρά να κάτσω να τα βλέπω στα δελτία ειδήσεων. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να δείχνουμε μόνο την αρνητική εικόνα, αλλά και να δίνουμε μία ελπίδα στον κόσμο. Σκοτώνουν τον θεατή και δεν τον πληροφορούν, επειδή πουλάει το κακό και όχι το καλό. Συμπεριφέρονται σαν τους ιστορικούς, οι οποίοι όταν μιλάνε, μιλάνε μόνο για τους πολέμους, λες και οι άνθρωποι δεν έζησαν ειρήνη. Κάνουν έναν πόλεμο, ότι όλα πάνε κατά διαβόλου και δεν αφήνουν τους ανθρώπους να αναπνεύσουν.

Εβλεπα ανελλιπώς, όταν είχα λίγο χρόνο `'Master Chef'', γιατί τρελαίνομαι για τη μαγειρική. Πολλές φορές βλέπω στον ΑΝΤ1 και σπάω πλάκα και χαζεύω με τους `'Ράδιο Αρβύλα'', γιατί είναι πολύ χαριτωμένοι. Πολλές φορές το βαριέμαι, αλλά γυρνάω και το βλέπω. Τους συμπαθώ με τον τρόπο, την αφέλεια και το χιούμορ που παίζουν και έχουν. Πολλές φορές γυρνάω στο ΣΚΑΪ, βλέπω τα ντοκιμαντέρ, επειδή μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά χαζολογάω. Οπως όλοι που λένε ότι βλέπουν ντοκιμαντέρ, λένε ψέματα και αυτό αποδεικνύεται από τις τηλεθεάσεις σ' όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα δεν κοιτάνε ποτέ. Ετσι και εγώ βλέπω λίγα ντοκιμαντέρ, αλλά αποσπασματικά. Πολλές φορές βλέπω την `Εδέμ'', γιατί με ενδιαφέρει επαγγελματικά και πιστεύω ότι οι συνάδελφοι κάνουν πολύ καλή δουλειά, άλλου τύπου, και την κοιτάζω για να δω τι κάνουν. Βλέπω ταινίες σε dvd, άφθονες και συνέχεια, όπως και σειρές του εξωτερικού που έρχονται για να μπορώ να βλέπω τι γίνεται στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο».

ΡΕΝΑ ΡΙΓΓΑ

Μπορούμε καλύτερα και με λιγότερα

«Να κρίνω την ελληνική τηλεόραση φέτος; Δύσκολο. Γιατί και οι χρονιές είναι δύσκολες και τα οικονομικά των καναλιών είναι δύσκολα και άντε να κάνεις πρόγραμμα όταν σου λένε να κόψεις 26 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό. Δύσκολα. Κάποτε βέβαια, κάνανε πρόγραμμα με λιγότερα, με πολύ λιγότερα. Στήνανε τρία τελάρα και νάτο το `'Ρετιρέ'', `'Η μαντάμ Σουσού'', `'Οι Τρεις Χάριτες'', το `'Ορκιστείτε Παρακαλώ'' και τόσα άλλα. Και ο κόσμος γελούσε. Ηταν όμως όλα πιο αθώα, πιο φρέσκα, μύριζαν άνοιξη της ελληνικής TV και οι δημιουργοί πιο ενθουσιασμένοι και οι θεατές πιο "ανοιχτοί". Μετά κακομάθαμε, γίναμε όλοι πιο απαιτητικοί, και θεατές και δημιουργοί. Τώρα μας λένε να μαζέψουμε τις υπερβολές μας, τις απαιτήσεις μας, τις υπερατλαντικές μιμήσεις μας. Τα κανάλια είναι επιχειρήσεις που πρέπει μέσα στην κρίση να επιβιώσουν, να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να τραβήξουν ξανά προς τη δόξα. Ολα τα καταλαβαίνουμε. Μόνο που καμιά φορά μας πιάνει στεναχώρια ν' ακούμε τόσα τούρκικα βρε παιδί μου και βραζιλιάνικα και μεξικάνικα και... άλλα τριτοκοσμικά. Μπορούμε και `μεις αγαπημένα μας κανάλια, και με λιγότερα και οπωσδήποτε καλύτερα. Μπορούμε».

ΒΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η μυθοπλασία είναι παρακαταθήκη

«Δεν μπορώ να κρίνω μια χρονιά με βάση το χαμηλό κόστος. Η οικονομική κρίση έχει παρασύρει και την τηλεόραση. Τα προγράμματα φέτος έγιναν με βάση τα χαμηλά κόστη. Είδαμε κάποιες ακριβές παραγωγές, οι οποίες ήταν καλές. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάποιες μόδες, οι οποίες πέρασαν. Φέτος είναι οι μαγειρικές, αλλά πιστεύω ότι θα περάσουν. Δεν μπορείς να βλέπεις τα ίδια και τα ίδια. Θέλω να `μαι αισιόδοξη για το μέλλον της μυθοπλασίας, αλλιώς θα χρειαστεί να αλλάξω επάγγελμα. Η μυθοπλασία είναι η παρακαταθήκη των τηλεοπτικών σταθμών στις επαναλήψεις για πολλά χρόνια. Ενώ σε μια εκπομπή δεν γίνεται αυτό. Πρέπει και έχουμε ρίξει όλοι νερό στο κρασί μας, σχετικά με τις αμοιβές, καθώς δεν υπάρχουν τα χρήματα που δίνονταν άλλες χρονιές. Εχω ξεχωρίσει `'Το νησί''. Ημουν φανατική του `'Master Chef''. Ηταν ωραία παραγωγή, ωραία η Ευγενία Μανωλίδου με την κριτική επιτροπή, καθώς και τα παιδιά που συμμετείχαν. Επίσης, βλέπω τις `'Κούκλες'' και το `'X Factor''. Μετά μανίας Λιάγκα-Σκορδά, οι οποίοι βγάζουν μία θετική αύρα και μου αρέσουν πολύ, καθώς επίσης και Λάκη Λαζόπουλο».

ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με μία λέξη...

«Σκουπιδαριό...»

ΤΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΣΗ

Φτερά, πούπουλα και τούρκικα

«Η τηλεόραση μου φαίνεται ότι φορά πολύ φτερό και πούπουλο και μιλά τούρκικα. Το μέλλον της μοιάζει να είναι το entertainment. Αυτό άλλωστε φαίνεται να πιστεύουν τα κανάλια με τις αποφάσεις που παίρνουν. Η ελληνική τηλεόραση προσπαθεί να πάει μπροστά με ξένα προγράμματα. Κι ως εκ τούτου η ελληνική μυθοπλασία πάει έναν ωραιότατο περίπατο. Κάποια εποχή, θυμάμαι, ήταν πολύ στη μόδα τα μεταγλωττισμένα βραζιλιάνικα σίριαλ. Γινόταν πανικός μ' αυτά. Εδώ και κάποια χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο επικρατούν οι διασκευές ξένων σίριαλ και δεν πάει πολύς καιρός που ήρθε και το τούρκικο δράμα να διανθίσει το τηλεοπτικό μας τοπίο. Απ' τα κανάλια μας έλεγαν `'φέρτε κωμωδίες''. Ο κόσμος θέλει κωμωδίες. Εγώ δεν πιστεύω ότι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα μπορεί να σταθεί χωρίς το στοιχείο της ελληνικής μυθοπλασίας. Ούτε στη μονομέρεια πιστεύω, ότι ο κόσμος θέλει μόνο κωμωδίες. Ο κόσμος θέλει καλές δουλειές, υποστηριγμένες σωστά από τα κανάλια. Πιστεύω ότι η τηλεόραση πaρέπει να έχει από όλα και να ικανοποιεί όλα τα γούστα. Ενα πρόγραμμα πρέπει να έχει ποικιλία. Δεν μπορείς κάθε μέρα να τρως μπριζόλα».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΒΔΟΥΛΟΣ

Οι περικοπές έριξαν την ποιότητα

«Η εικόνα της τηλεόρασης είναι ανάλογη με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Ετσι, επηρεάζει την τηλεόραση για να καταφύγει σε επιλογές, τις οποίες τα προηγούμενα χρόνια δεν θα έκαναν».

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΣΟΦΙΑ

Δεν ξέρω αν τα ριάλιτι είναι κατεύθυνση ή πανικός

«Δεν βλέπω πολλή τηλεόραση. Ανοίγω να δω κάποιες συγκεκριμένες σειρές ή κάποιες ξένες ταινίες. Αν μου αρέσει κάποια ελληνική ή ξένη, τη γράφω και βλέπω δυο-τρία επεισόδια μαζί. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα στα κανάλια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Τώρα γιατί κατευθύνονται περισσότερο σε σόου και όχι σε μυθοπλασία, σε συζήτηση που είχα με παραγωγό, μου `λεγε ότι ένα σόου διαρκεί περίπου τρεις ώρες οπότε το κόστος του αποσβένεται γιατί εισπράττει διαφήμιση για τρεις ώρες. Ενώ ένα σίριαλ διαρκεί μάξιμουμ 45'. Βέβαια, υπάρχει ο αντίλογος, ότι όταν τα σίριαλ είναι πετυχημένα παίζονται και ξαναπαίζονται, άρα θα εισπράττει το κανάλι στο διηνεκές, σε αντίθεση με τα σόου που προβάλλονται άπαξ. Δεν ξέρω αν είναι και κατεύθυνση να πάει η τηλεόραση προς τα σόου και τα ριάλιτι ή απλά πανικός για το πώς τα κανάλια θα διαχειριστούν την κρίση.

Νομίζω ότι αν θέλει να επιβιώσει η τηλεόραση πρέπει να ισορροπήσει σε ένα μεικτό σχήμα, όπως ήταν μέχρι τα προηγούμενα χρόνια. Με πιο σύγχρονα προγράμματα βέβαια σε σχέση με το παρελθόν και διαφορετικά, δηλαδή να μη βλέπεις παρόμοια σόου μαγειρικής από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί κάποια στιγμή σίγουρα δεν θα τα δεις. Είναι σαν να τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό, και το ίδιο φαγητό μεν μπορεί να το φας αν πεινάς πολύ, αλλά την τηλεόραση θα την κλείσεις. Ο θεατής χρειάζεται ποικιλία και στην ψυχαγωγία και στην ενημέρωση αλλά όλα στη σωστή δόση. Οπως δεν μπορούμε να έχουμε πέντε σίριαλ με το ίδιο θέμα, έτσι δεν γίνεται να έχουμε και πέντε σόου ίδια.

Φυσικά χρειάζονται και τα σόου και τα πρωινά και όλα αλλά με πιο μοντέρνο τρόπο και αναβαθμισμένη αισθητική. Ενα τηλεοπτικό πρόγραμμα πρέπει να έχει τα πάντα, αλλά και το κάθε κανάλι να διατηρεί μια φυσιογνωμία που να το ξεχωρίζει. Αν όλα γίνουν σαν ένα, ε, δεν θα επιβιώσουν παρά μόνο ένα ή δύο κανάλια. Τώρα αναφορικά με τη μείωση των σειρών, είμαστε χώρα των άκρων, από την υπερπληθώρα περάσαμε στην εξαφάνιση. Λάθος. Στο κοινό αρέσει να βλέπει μυθοπλασία, γι' αυτό και βλέπει ξένες σειρές, όταν ταιριάζουν με τη νοοτροπία μας και είναι καλές. Και έχει εκπαιδευτεί αρκετά με το ίντερνετ ώστε να μπορεί να παρακολουθεί και πιο εξελιγμένα σίριαλ. Δεν ξέρω τι αποτυπώνεται και τι δεν αποτυπώνεται στους πίνακες της AGB, αλλά οι άνθρωποι που ξέρω τέτοια σίριαλ παρακολουθούν (CSI, DEXTER κ.ά). Φυσικά όταν υπάρχουν καλές ελληνικές σειρές το κοινό τις προτιμά και απ' ό,τι βλέπω στα blogs δυσανασχετεί με τη μείωσή τους».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΧΑΛΗ

Μου λείπουν τα σίριαλ

«Μου λείπουν τα σίριαλ. Υπάρχουν αρκετά τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι. `'Το Νησί'' είναι ο φωτεινός παράδεισος που δείχνει ότι μπροστά σε ένα καλό σίριαλ ωχριούν τα καλά ριάλιτι».

ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ

Αυτό που υπάρχει είναι μόνο υποκουλτούρα

«Σημασία έχει η συνολική εικόνα. Δηλαδή η περίπτωση του `'Νησιού'' είναι πραγματικά αυτό που λέει ο λαός, `'ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη''. Για τον κόσμο σημασία έχει η συνολική εικόνα, για να μπορεί να δημιουργείται μία -έστω και- τηλεοπτική κουλτούρα. Τώρα αυτό που υπάρχει είναι μόνο υποκουλτούρα. Οι φετινές εξαιρέσεις δεν σώζουν την κατάσταση, αντίθετα την εγκρίνουν. Δείχνουν πόσο πιο φτωχό και τραγικό είναι το υπόλοιπο περιεχόμενο της τηλεόρασης. Ούτε καν το `'Νησί'' δεν έπεισε τους παράγοντες να κάνουν άλλες ανάλογες σειρές. Οπότε ποιο το κέρδος; Οτι κάποιος κόσμος θα δει αυτή τη σειρά. Είναι λίγο. Η τέχνη πρέπει να `ναι ένα σκαλοπάτι (κάθε δουλειά που έχει μία αξία), για να ανέβουν οι θεατές το επόμενο σκαλοπάτι. Αλλιώς, πάλι παραμένουν στάσιμοι και αναγκαστικά θα πρέπει να κατέβουν κιόλας».

ΥΒΟΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑΚΗ

Με ένα τούρκικο μου ...έφυγαν τα μαλλιά

«Η μόνη ώρα που βλέπω τηλεόραση είναι όταν έχει ειδήσεις. Μία φορά είδα ένα τούρκικο και πήγαν να μου φύγουν τα μαλλιά και δεν έχω δει τίποτα άλλο. Η ζωή ενός συγγραφέα δεν είναι μόνο η τηλεόραση. Ο συγγραφέας είναι πολλά πράγματα, όπως να γράφει ένα θεατρικό έργο, βιβλίο, κινηματογράφο. Περνάμε κρίση, η οποία δεν αφορά μόνο το οικονομικό μέρος. Υπάρχει και μία τεράστια κρίση αξιών. Κάτι που πρέπει να θυμόμαστε εμείς οι Ελληνες, είναι ότι ο πόνος, η πείνα και η απόγνωση δεν έχουν χρώμα, ούτε υπηκοότητα ή ιθαγένεια. Μας πλήττουν με τον ίδιο τρόπο όλους μας. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί τα χειρότερα δεν έχουν έρθει. Δεν αντιδράμε γιατί δεν πιστεύουμε αυτά που συμβαίνουν, γιατί μέχρι τώρα καλοπερνάγαμε.

Το πρωί που ξυπνάω θα δω πολύ λίγο Γιώργο Παπαδάκη και μετά Ελένη Μενεγάκη, πίνοντας τον καφέ μου και δουλεύοντας. Μου αρέσει πολύ η εκπομπή του ALTER, `'Εδώ και τώρα''. Εχω κολλήσει γιατί τα παρουσιάζουν πολύ ωραία και η θεματολογία είναι σωστά τοποθετημένη. Επίσης, τους `'Πρωταγωνιστές'' του Σταύρου Θεοδωράκη. Είναι κορυφή! Και όποτε προλαβαίνω το `'Νησί''».

ΠΑΝΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Η επιτυχία στις επαναλήψεις είναι ενδεικτική

«Η επιτυχία των επαναληπτικών σειρών είναι ενδεικτική». «H τηλεόραση είναι η πιο δημοφιλής μορφή ψυχαγωγίας. Ειδικά σε περιπτώσεις οικονομικής κρίσης, που ο κόσμος δεν έχει χρήματα να βγει και να διασκεδάσει, η τηλεόραση είναι η μόνη μορφή παρέας και διασκέδασης για τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού. Πιστεύω ότι φέτος η τηλεόραση απέτυχε παταγωδώς σε αυτό τον ρόλο. Ολοι οι γνωστοί και φίλοι μου λένε πλέον ότι η τηλεόραση δεν έχει τίποτα να δούνε. Και πώς να έχει, όταν για λόγους οικονομίας, έχει γεμίσει ριάλιτι και αδιάφορα επαναλαμβανόμενα σόου; Πιστεύω ότι η φετινή χρονιά ήταν από τις χειρότερες στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης. Λείπει το γέλιο, η τρυφερότητα, το συναίσθημα, πράγματα που μόνο η μυθοπλασία μπορεί να προσφέρει, σε έναν κόσμο που θέλει να ξεφύγει για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητάς του! Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της μυθοπλασίας, γιατί από καταβολής τηλεόρασης, τα σίριαλ έχουν αποδείξει ότι είναι η πιο σταθερή αξία και το είδος που ο κόσμος θα αγαπάει πάντα.

Και άλλες φορές τα κανάλια προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τη μυθοπλασία για χάρη των ριάλιτι, των τηλεπαιχνιδιών, των τάλεντ σόου κλπ., και πάντα ξαναγύριζαν στη μυθοπλασία, γιατί είναι το είδος που ποτέ δεν θα πάψει να αγαπάει ο κόσμος, όταν βέβαια γίνεται σωστά, με καταξιωμένους συντελεστές και με σεβασμό στον τηλεθεατή. Αλλωστε η επιτυχία που κάνουν οι επαναλήψεις αγαπημένων σειρών είναι ενδεικτική. Μου λείπουν καλά σίριαλ με ωραίο χιούμορ, ρομαντικές κωμωδίες που να με ταξιδεύουν και να με κάνουν να ελπίζω, σίριαλ εποχής, εκπομπές για το θέατρο και τον κινηματογράφο και κάποιες καλές ξένες σειρές όπως το εκπληκτικό Glee, που θα ήθελα να το έβλεπα ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες χώρες στις οποίες σκίζει και όχι να το κατεβάζω από το ίντερνετ, λες και ζω σε κάποια χώρα εκτός τηλεοπτικής πραγματικότητας. Τα μόνα προγράμματα που παρακολουθώ φέτος είναι το καλό γυρισμένο, άψογο `'Νησί '', ο Λάκης Λαζόπουλος τον οποίο λατρεύω και είδα και το `'Master Chef'', το οποίο για το είδος του ήταν καλά γυρισμένο και ενδιαφέρον! έβλεπα και την τρυφερή και πανέξυπνη `'Ονειροπαγίδα'' που δυστυχώς τελείωσε».

Απο TV EΘΝΟΣ


Πηγή: tvnea.blogspot.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551