Αναζήτηση:
«Κρυμμένο Σύμπαν» παρουσίαση νέας ταινίας θόλου στο Πλανητάριο
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015
14:36

Η νέα ταινία θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» παρουσιάζεται την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ σκύλοι – συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Την ημέρα αυτή θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι η παράσταση «Κρυμμένο Σύμπαν – Hidden Universe» θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από τις 25 Μαρτίου 2015 με τιμή εισιτηρίου 8 Ευρώ για τους ενήλικες και 5 Ευρώ για τα παιδιά.
Λίγα λόγια για την ταινία

Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Πώς εξελίσσεται και τι αλλάζει; Ποιες είναι οι πιθανότητες ύπαρξης ζωής εκεί έξω; Κορυφαίοι αστρονόμοι, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, εξερευνούν στα πέρατα του σύμπαντος αναζητώντας τις απαντήσεις. Η νέα ταινία θόλου του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, η δημιουργία της οποίας ξεπέρασε τα δύο χρόνια, παρουσιάζει πολλές από αυτές, 

Η ταινία θόλου «Κρυμμένο Σύμπαν» μεταφέρει το κοινό σε ένα ασυνήθιστο ταξίδι στα βάθη του διαστήματος με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό μέσο. Οι Εσχατιές του σύμπαντος έρχονται κοντά μας με πρωτοφανή σαφήνεια μέσω πραγματικών εικόνων που συλλαμβάνονται από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο και προβάλλονται στην οθόνη για πρώτη φορά.

Εκπληκτικές εικόνες του Διαστήματος, υψηλής ανάλυσης, επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους Γαλαξίες, να δουν Άστρα που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Άρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με εκπληκτικές όψεις του Ήλιου. 

Η σκηνοθετική προσαρμογή και η ελληνική μεταγλώττιση της ταινίας έχει γίνει από την Μαρία Ζερβού. Για την αφήγηση χάρισε την φωνή της η γνωστή ηθοποιός Πέμη Ζούνη, ενώ συμμετέχουν ο Γιώργος Φραντζεσκάκης και ο Δημήτρης Μενούνος.


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο