Αναζήτηση:
CD με τη μουσική της παράστασης «Ψαρόσουπα»
Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014
19:05


 

Μουσικές.... για μικρούς θεατρόφιλους 

Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η μουσική δημιουργία, αλλά και η ανάμνηση στα χείλη όλων μας μεγάλων μουσικών έργων και αγαπημένων τραγουδιών συνεχίζεται και μάλιστα εμφατικά. 

Έχοντας μικρή, αλλά ήδη σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα, η δισκογραφική εταιρία SUI GENERIS MUSIC (SGM) θέλει να μας θυμίσει αγαπημένες μουσικές στιγμές και να φέρει στο προσκήνιο νέες δημιουργίες.

Για το σκοπό αυτό η SUI GENERIS MUSIC ενώνει τις δυνάμεις της με σπουδαίους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Τζίμης Πανούσης («Obi Obi Bi», 2013, «Προσεχώς Βουλγάρες», 2013, «Disco Tsoutsouni», επανέκδοση 2013 και «Με λένε Πόπη», επανέκδοση 2013), η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Φωτεινή Δάρρα, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Βαγγέλης Μπουντούνης («100 κιθάρες- Live από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών», 2013) και η Βασιλική Καρακώστα («Τα επικίνδυνα», 2012).  

Την άρρηκτη σχέση της μουσικής με το θέατρο αναδεικνύουν η εταιρία SUI GENERIS MUSIC και ο παραγωγός, Θεοφάνης Κιρκινέζος, που προχωρούν στην έκδοση CD με τα μουσικά θέματα, τα τραγούδια και τις αφηγήσεις πολύ όμορφων θεατρικών παιδικών παραστάσεων, που έχουν φιλοξενηθεί και θα φιλοξενηθούν στην Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ.

 

ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ

Μουσική: Ερωφίλη

Στίχοι: Βαγγέλης Λεμπέσης

 

Πρώτη κυκλοφορία της SUI GENERIS MUSIC αποτελεί το CD με τη μουσική της παράστασης «Ψαρόσουπα», έργο του συγγραφέα Γιώργου Λεμπέση, που έχει κυκλοφορήσει σε σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» («Ψαρόσουπα», «Ψαρόσουπα 2», «Ψαροσουπίτσα 1» και «Ψαροσουπίτσα 2»). Το βιβλίο αποτελεί ήδη best seller και πρόκειται να παρουσιαστεί στην Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ την προσεχή χειμερινή περίοδο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τραγούδια της «Ψαρόσουπας» ερμηνεύουν πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες: η Χάρις Αλεξίου, η Ερωφίλη, η Μαρία Καναβάκη, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιώργος Περαντάκος, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Γιάννης Χαρούλης. 

Τη μουσική υπογράφει η Ερωφίλη και τους στίχους ο Βαγγέλης Λεμπέσης. Την ενορχήστρωση έκαναν η Ευαγγελία Μαυρίδου και ο Δημήτρης Παπαλάμπρου. 

Επίσης, στο επόμενο χρονικό διάστημα την έκδοση των μουσικών από παιδικές θεατρικές παραστάσεις θα συμπληρώσουν: «Οι τρεις βασιλοπούλες που λιώναν τα γοβάκια τους» (ανέβηκε τη χειμερινή σεζόν 2011-2012), «Τρελαντώνης» (χειμερινή σεζόν 2012-2013) και «Πινόκιο» (χειμερινή σεζόν 2013-2014).

 

TRACK LIST «ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ»

 

ΤΙΤΛΟΣ: Άνοιξε το μυαλό σου

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Ερωφίλη, Μαρία Καναβάκη, Ζαχαρίας Καρούνης,

Γιώργος Περαντάκος / Συμμετέχουν: Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Τσαλιγοπούλου

 

ΤΙΤΛΟΣ: Το όνειρο της Ρίτσας

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Ελένη Τσαλιγοπούλου / Χορωδία: Ερωφίλη, Μαρία Καναβάκη, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιώργος Περαντάκος

 

ΤΙΤΛΟΣ: Ρίτσα μην φεύγεις

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Κώστας Μακεδόνας / Χορωδία: Ερωφίλη, Μαρία Καναβάκη, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιώργος Περαντάκος

 

ΤΙΤΛΟΣ: Το τραγούδι των μαγείρων

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Γιάννης Χαρούλης / Σχόλιο: Γιώργος Περαντάκος

 

ΤΙΤΛΟΣ: Το τραγούδι των τσουχτρών

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Χάρις Αλεξίου / Χορωδία: Ερωφίλη, Ευαγγελία Μαυρίδου

 

ΤΙΤΛΟΣ: Ανοίξτε τα τεφτέρια σας

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Πάνος Μουζουράκης

 

ΤΙΤΛΟΣ: Πώς βρέθηκα εδώ μέσα

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Ερωφίλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου

 

ΤΙΤΛΟΣ: Μετανάστευση

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου / Χορωδία: Ερωφίλη, Μαρία Καναβάκη, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιώργος Περαντάκος

 

ΤΙΤΛΟΣ: Τέρας Ψυχραιμίας

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Σταμάτης Κραουνάκης

 

ΤΙΤΛΟΣ: Πάγο κουβαλάμε

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Ερωφίλη / Β΄ φωνή: Μαρία Καναβάκη

  

ΤΙΤΛΟΣ: Μπότα – Μπότα – Μπότα

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Κώστας Μακεδόνας / Χορωδία: Ερωφίλη, Μαρία Καναβάκη, Ζαχαρίας Καρούνης, Γιώργος Περαντάκος

 

ΤΙΤΛΟΣ: Ψαρόσουπα σαν τρως

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: Ερωφίλη, Μαρία Καναβάκη, Ζαχαρίας Καρούνης, Mίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Περαντάκος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Χαρούλης

 

ΤΙΤΛΟΣ: Μετανάστευση (Ορχηστρικό)

 

ΤΙΤΛΟΣ: Πώς βρέθηκα εδώ μέσα (Ορχηστρικό)

 

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα