Αναζήτηση:
Τι θα έκανες εάν ένα gay ζευγάρι φιλιόταν σε εστιατόριο; (Video)
Thursday, June 5, 2014
17:55
Ένα άκρως ενδιαφέρον κοινωνικό πείραμα, σχετικά με τον βαθμό της αποδοχής απέναντι στην ομοφυλοφιλία, πραγματοποίησε η εκπομπή "What would you do" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, ABC.

Η ομοφυλοφιλία και το επίπεδο της κοινωνικής της αποδοχής συνιστά ένα από τα πλέον επίκαιρα ζητήματα κάθε εποχής, δεδομένου πως καταφέρνει πάντοτε - μολονότι βρισκόμαστε στο 2014! - να απασχολεί την κοινή γνώμη ή μάλλον εκείνο ακριβώς το κομμάτι της, που επιμένει να την αποδοκιμάζει. Σε αυτά τα στοιχεία βασίστηκε και το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής "What would you do", προκειμένου να εξετάσει τον βαθμό της ανοχής απέναντι σε ένα προχωρημένο περιστατικό για τα δεδομένα της συντηρητικής "ηθικολαγνίας", από την οποία νοσεί ένα σημαντικό ποσοστό του κοινωνικού συνόλου.

Το σενάριο ήταν προβλέψιμο και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό. Ένα gay ζευγάρι εισέρχεται σε εστιατόριο στην πόλη του Μισισσιπή, η οποία "μαστίζεται" από περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων, όπου την ώρα εκείνη απολαμβάνουν το γεύμα τους ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, παρέες νεαρών και γυναίκες. Οι αντιδράσεις μέχρι τη στιγμή αυτή είναι φυσιολογικές. Όταν όμως οι δύο νέοι ξεκινούν να αγκαλιάζονται και να ανταλλάσουν φιλιά στο στόμα σε κοινή θέα, η ηθοποιός της εκπομπής, που παριστάνει σκόπιμα την πελάτισσα, δείχνει φανερά την ενόχλησή της, την οποία μοιράζεται με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους, ενώ δε διστάζει να ζητήσει από τον σερβιτόρο να διώξει το gay ζευγάρι από το μαγαζί.

Οι αντιδράσεις του κοινού ποικίλουν: γελάκια, αδιάκριτα βλέμματα, χαμηλόφωνα σχόλια, ενώ η "δικαίωση" έρχεται στο τέλος, όταν ένας νεαρός επιτίθεται φραστικά στην ηθοποιό για την απρεπή συμπεριφορά της απέναντι στους δύο gay άντρες. 

Κείμενο: Γιάννης Καρακασίδης [Facebook: Giannis Karakasidis]


Πηγή: tvnea.blogspot.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο