Αναζήτηση:
Χαμός με την σύμπραξη Πυξ Λαξ με Πάολα – Η απάντηση του Στόκα (βίντεο)
Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018
08:02

Όλα ξεκίνησαν όταν η Φωτεινή Ψυχίδου τα έχωνε δημόσια στον πρώην άντρα της Μπάμπη Στόκα επειδή θα έγραφε τραγούδια για τον Γιώργο Σαμπάνη. Μετά ήρθε η υπογραφή συμβολαίου με την Panik, δισκογραφική που σίγουρα απέχει από το ύφος των Πυξ Λαξ. Φτάνουμε στο σήμερα και τη συνεργασία με την Πάολα. Ο Μπάμπης Στόκας απαντά στην κριτική.

Μετά από ένα καλοκαίρι κατά το οποίο έδωσαν ακόμα μια τελευταία συναυλία, οι Πυξ Λαξ άκουσαν αρκετές κατηγορίες για έκπτωση σε αυτά που έκαναν το συγκρότημα τόσο δημοφιλές και για «ξεπούλημα». 

Η Φωτεινή Ψυχίδου έκατσε για άλλη μια φορά απέναντι από τον πρώην σύζυγό της και φίλο της Μπάμπη Στόκα και τον ρώτησε για τη συνεργασία με την Πάολα.

Ο Στόκας τόνισε ότι οι Πυξ Λαξ δεν είναι μπάντα που προσδιορίστηκε ποτέ ως έντεχνη, ούτε απέκλεισε το λαϊκό και το δημοφιλές. Αντιθέτως, στο παρελθόν έχει γράψει τραγούδι για τον Βασίλη Καρρά και γενικώς έχει αναζητήσει συνεργασίες τέτοιας μορφής. Η Πάολα είναι μια πολύ δημοφιλής και ικανή τραγουδίστρια, οπότε το τραγούδι που της έγραψαν δεν είναι τόσο έξω από τους Πυξ Λαξ.

«Το τραγούδι αυτό το έγραψα πριν πολλά χρόνια, όταν είδα πρώτη φορά στην τηλεόραση να πετάνε τους μετανάστες από τα καράβια στην Ιταλία. Είναι τραγούδι για την πατρίδα βασικά. Θέλαμε να βάλουμε μια λαϊκή τραγουδίστρια να το πει. Οι Πυξ Λαξ ήταν πάντα ένα συγκρότημα που δεν είχε στεγανά και ταμπέλες. Μας αρέσει η λαϊκή μουσική, το ίδιο με τη ροκ. Το ίδιο ο Βαμβακάρης και ο Άκης Πάνου με τον Bob Dylan και τον Bruce Springsteen. Οι Πυξ Λαξ δεν είπαν ποτέ ότι είναι μια έντεχνη μπάντα. Εμένα προσωπικά δεν μ’ αρέσει αυτή η λέξη. Έχουμε κάνει συνεργασίες και με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο, έχουμε δώσει τραγούδι στον Νίκο τον Νομικό, έχουμε δώσει τραγούδι στον Πασχάλη Τερζή, στον Νότη Σφακιανάκη και το κάναμε επειδή γουστάραμε.

Και ο Nick Cave όταν συνεργάστηκε με την Kylie Minogue πήρε την Kylie Minogue, που ήταν η πιο εμπορική ποπ τραγουδίστρια εκείνη την εποχή. Όλα παίζουν ρόλο. Μην κλείνουμε και τα μάτια μας. Το ίδιο πάθαμε και με τον Καρρά. Έλεγαν ότι τα πήραμε. Τίποτα δεν πήραμε. Ούτε με την Πάολα πήραμε τίποτα, ούτε δώσαμε! Ο Καρράς ήταν εκείνη την εποχή ό,τι και η Πάολα τώρα. Το τραγούδι «Ας την να λέει» ήταν να το πει άλλος. Ήταν να το πει ο Στράτος Διονυσίου, αλλά πέθανε. Μια βραδιά που είδαμε τον Καρρά ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη, μας άρεσε, του κάναμε πρόταση. Δεν ήθελε να το πει. Επέμενε ο παραγωγός του. Το τραγούδι έγινε. Η ιστορία γράφτηκε. Πάει αυτό. Ξεπεράστηκε.

Εμείς ό,τι κάνουμε το μεταφέρουμε στον δικό μας κόσμο. Εμένα εξακολουθούν να μη μου αρέσουν τα σκυλάδικα. Το μέσα μου δεν αλλάζει. Δεν πάνε οι Πυξ Λαξ να παίξουν σε ένα σκυλάδικο».


Πηγή: www.markos.tv
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα