Αναζήτηση:
O Hernan Cattaneo απόψε στο Mamacas!
Σάββατο, 12 Μαΐου 2012
14:35
O Hernan Cattaneo απόψε στο Mamacas!!!

O Aργεντίνος διάσημος dj επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό μεγάλο βράδυ!!!

Biography:

Μεγαλωμένος στο Μπουένος Άιρες, έχει ακούσματα Ευρωπαϊκών συγκροτημάτων, όπως οι Simply Red και Level 42, τα οποία γνώρισε μέσω του περιοδικού Billboard, το οποίο ήταν το μοναδικό που μπορούσε να βρει εκείνη την εποχή.
Το 1987 ένας φίλος του επισκέφθηκε τη Vinylamania στη Νέας Υόρκης και όταν επέτρεψε έφερε μαζί του αρκετά δημοσιεύματα καλλιτεχνών όπως οι Frankie Knuckles, Derrick May και Inner City, που αντιπροσώπευαν την house μουσική σκηνή του Σικάγο. 'Γοητεύτηκα ακαριαία' εξηγεί ο Hernan, που προσθέτει: 'τους αγάπησα γιατί συνδύαζαν την ενέργεια της Ευρωπαϊκής ηλεκτρονικής μουσικής όπως αυτή των Depeche Mode και New Order, και την ψυχή της Αμερικανικής μουσικής. Μετά από αυτό, η ζωή μου άλλαξε'.

Λίγο μετά, ο Hernan έγινε οικοδεσπότης σε ένα μικρό κλαμπ του Μπουένος Άιρε,ς το οποίο τον έκανε γνωστό και του προσέφερε τη δυνατότητα να παίξει ως καλεσμένος σε αρκετά κλαμπ της Λατινικής Αμερικής. Το 1991 ένα ταξίδι στην Αγγλία του άνοιξε τους ορίζοντες, όσον αφορά την επαγγελματική του καριέρα. Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε και έγινε οικοδεσπότης στο Clubland at Pacha του Μπουένος Άιρες όπου είχε την τύχη να μοιραστεί τα decks με μερικά πολύ σημαντικά ονόματα του χώρου όπως οι Sacha, John Digweed, Danny Tenaglia, Carl Cox, Darren Emerson, και ασφαλώς, Paul Oakenfold. Το γεγονός ότι ο Hernan είναι οικοδεσπότης αποτελεί τον πιο σημαντικό λόγο που το Clubland έγινε γνωστό και αναγνωρισμένο ως ένα απ` τα καλύτερα κλαμπ του κόσμου. Όταν η Cream άκουσε την εκλεκτική βαθιά house, tribal και progressive μουσική του Hernan αποφάσισε να τον επιλέξει ως εκπρόσωπό της για τη Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια κέρδισε το βραβείο του καλύτερου DJ το 1996 και το 1997. Τότε ήταν που ο Paul Oakenfold προσκάλεσε τον Hernan για την Ευρωπαϊκή τουρνέ του. Αυτή η κίνηση επέτρεψε στον Cattaneo να γίνει γνωστός στα πιο σημαντικά κλαμπ της Ευρώπης, και τελικά να υπογράψει στην Perfecto.

Το ραδιοφωνικό σόου 'Resident' στο Metrodace FM του Μπουένος Άιρες έχει το μεγαλύτερο ακροατήριο όσον αφορά τη μουσική του είδους του και ακούγεται σε όλη τη Λατινική Αμερική μέσω ίντερντετ. Το 1998 και 1999 ο Hernan έκανε τουρνέ στις ΗΠΑ μαζί με τον Oakenfold και συμμετείχε στα γκλάμουρ events Nevada`s Burning Man φεστιβάλ Red Rocks Amphitheatre του Denver. Μετά από λίγο καιρό ήρθε και η ώρα να γίνει οικοδεσπότης στο Cream του Λίβερπουλ και της Ίμπιζα, το Perfecto της Ίμπιζα ενώ καλείται διαρκώς σε Ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Ταξιδεύει από την Ισλανδία μέχρι τη Σιγκαπούρη. Το καλοκαίρι του 2001 ο Hernan έπαιξε στο Clapham Common του Channel 4 μπροστά σε 70.000 θεατές. Έχει συμμετάσχει επίσης στα Bedrock anniversary τον Οκτώβριο του 2001, τα τελευταία 3 Creamfields events και Cream anniversaries στο Λίβερπουλ, στο Μπουένος Άιρες. Η επιτυχία του 'Deep Funk' του επέτρεψε να μπει στα τσαρτς όλου του κόσμου και στο #50 του DJ chart, κάνοντας ταυτόχρονα εξώφυλλο για το DJ Magazine. To 2001 o Hernan κέρδισε το βραβείο του πιο ανερχόμενου DJ.

Μαζί με τον διάσημο παραγωγό και dj,o Nick Varon!!!


Πηγή: www.athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο