Αναζήτηση:
Ο Κανόνας της Σιωπής (The Company You Keep) – Κριτική
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013
18:22

Pame Cinema -

The Company You Keep_5

Η ιστορία αναφέρεται στην πραγματική ριζοσπαστική οργάνωση Weather Underground, η οποία έδρασε στα τέλη του ’60 και μέχρι τα μέσα του ’70 με βομβιστικές ενέργειες, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού και του πολέμου του Βιετνάμ. Πού πήγαν όμως αυτοί οι άνθρωποι τώρα και τί πιστεύουν τριάντα χρόνια μετά?

Τί συμβαίνει με όλα τα μέλη παρόμοιων οργανώσεων όταν η ζωή θα τους αλλάξει, όταν θα κάνουν οικογένειες και καριέρες? Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να δώσει απάντηση ο Robert Redford που παραμένει ένας ριζοσπαστικός καλλιτέχνης πιστός στις αρχές του, βαθιά πολιτικοποιημένος και ακτιβιστής.

Όταν η Sharon Solarz (Susan Sarandon), ένα μέλος της οργάνωσης που καταζητείτο για 30 χρόνια για τον φόνο ενός αστυνομικού στη διάρκεια μιας ληστείας συλλαμβάνεται από το FBI, ο Ben Shepard (Shia LaBeouf), ένας νεαρός και φιλόδοξος δημοσιογράφος μιας μικρής εφημερίδας της Νέας Υόρκης σκαλίζει λίγο παραπάνω την υπόθεση και αποκαλύπτει την ταυτότητα του Nick Sloan (Robert Redford), ενός άλλου μέλους της οργάνωσης που καταζητείται για την ίδια υπόθεση και τώρα ζει ως Jim Grant και εργάζεται ως δικηγόρος.

O Jim Grant τότε θα εξαφανιστεί και θα προσπαθήσει να βρει την πρώην αρχηγό της οργάνωσης, την ασυμβίβαστη και αμετανόητη Mimi Lurie (Julie Christie), η οποία είναι η μόνη που γνωρίζει την αλήθεια και μπορεί να τον απαλλάξει από την άδικη κατηγορία.

Στην προσπάθειά του να εντοπίσει την Mimi θα βρει και θα ζητήσει βοήθεια από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, που τώρα τριάντα χρόνια μετά και μεσήλικες, άλλοι θα έχουν μετανιώσει και θα προσπαθούν να τον αποφύγουν, ενώ άλλοι θα βοηθήσουν.

Ακαδημαϊκής προσέγγισης όπως είναι το σύνηθες ύφος του Redford στην σκηνοθεσία, δεν διαθέτει την οξύτητα και τον ρυθμό του Sydney Pollack στις Τρεις Ημέρες του Κόνδορα, από την οποία δανείζεται πολλά στοιχεία, ούτε καταφέρνει να χτίσει πραγματικό σασπένς.

Ωστόσο η προσπάθειά του είναι έντιμη και συνεπής και έχει την βοήθεια από ένα εξαιρετικό καστ σε υποστηρικτικούς ρόλους που ο καθένας τους δίνει από ένα μικρό ρεσιτάλ: Έτσι, εκτός από τους παραπάνω, με την Susan Sarandon γνωστή επίσης ακτιβίστρια να δίνει μια μικρή, αλλά θαυμάσια ερμηνεία έχουμε και τον Chris Cooper στο ρόλο του αδελφού του Jim Grant, τον Nick Nolte και τον Richard Jenkins ως δύο από τα μέλη της οργάνωσης, τον Brendan Gleeson στο ρόλο ενός αστυνομικού με σημαντική εμπλοκή στην αρχική ιστορία και του Stanley Tucci ως ο Διευθυντής της εφημερίδας και εκδότης του Ben Shepard.

Ενδιαφέρουσα ιδέα με καλές ερμηνείες, αλλά άνιση σκηνοθετικά, το The Company You Keep δεν απογοητεύει, αλλά ούτε και ενθουσιάζει.

Βαθμολογία: 5,5 στα 10

Ο Κανόνας της Σιωπής (The Company You Keep) – Κριτική

Πηγή: pame-cinema.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα