Αναζήτηση:
Πόσο πλούσιος είναι ο Γιάννης Στάνκογλου;
Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015
22:03


Ο Γιάννης Στάνκογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα, αναφέρθηκε στη σημασία των χρημάτων, αλλά και στη θρησκεία στη ζωή του.

Πιστεύεις στο Θεό;

«Πιστεύω στη δύναμη και στο τι κρύβει ο καθένας μέσα του. Πάντα όταν μπαίνω σε ένα ναό, είτε είναι βουδιστικός, είτε καθολικός, είτε ορθόδοξος, νιώθω μία ενέργεια. Μέσα μας τα έχουμε όλα».

Τις δέκα εντολές τις τηρείς;
«Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να τις έχει τηρήσει όλες. Άνθρωποι είμαστε. Δεν γίνεται».

Με αγαπημένο σου ατόπημα, το «ου μοιχεύσεις»;

Έχει γίνει και αυτό. Αλλά δεν είναι από τα πρώτα. Είναι πολλά. Ακόμα και η υπερβολή μου. Έχω κλέψει, για παράδειγμα. Παγωτό πιτσιρικάς. Και κορνφλέικς από το σούπερ μάρκετ.

Για την «αλητεία» ή για τη… φτώχεια;

«Μάλλον ήταν μοιρασμένο. Δεν τα έβγαζα πέρα και ήθελα να έχω και τα κορνφλέικς μου. Και επειδή, ως έφηβος, αναρωτιόμουν «Γιατί να είναι έτσι τα πράγματα; Γιατί να υπάρχουν μόνο οι πολύ πλούσιοι και οι πολύ φτωχοί;»

Έχεις υπάρξει πολύ φτωχός;

«Υπήρξαν περίοδοι που σκεφτόμουν το πώς θα καλύψω το ενοίκιό μου, αλλά στο τέλος πάντα τα έβγαζα πέρα. Μέχρι να ασχοληθώ με το θέατρο και την υποκριτική αποκλειστικά, δεν ξέμεινα ποτέ από δουλειά. Πάντα κάτι έβρισκα και έπαιρνα μεροκάματο. Δουλεύω από τα 14».

Δεν είναι παράνομο να δουλεύεις στα 14;

«Είναι. Αλλά εγώ στην Ελλάδα μεγάλωσα. Έχω μάλιστα και ένσημα από σίδερα μπετόν στην οικοδομή».

Πλούσιος έχεις υπάρξει;

«Όχι και ούτε πρόκειται. Δεν με ενδιαφέρει».

Κάνεις όμως πολλές δουλειές κάθε χρόνο…

«Το να βγάζεις τρία-τέσσερα χιλιάρικα από τη μία δουλειά και τρία-τέσσερα από την άλλη δεν είναι λεφτά. Ειδικά αν έχεις τετραμελή οικογένεια, ενοίκιο, αυτοκίνητο, εφορία»

 

 

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα