Αναζήτηση:
Βαγγέλης Μαρινάκης: αγοράζει ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ;
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012
15:35

Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει στρέψει την προσοχή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Eάν πιστέψουμε τα αγγλικά ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού επιθυμεί την αγορά αγγλικής ομάδας. Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα η έγκυρη «Independent» στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι ο Έλληνας μεγιστάνας θέλει να αγοράσει σύλλογο στο Νησί και συγκεκριμένα στην Πρέμιερ Λιγκ κάτι που σημαίνει-εάν κι εφόσον ισχύει το δημοσίευμα-ότι θα πρέπει να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό αφού η ΟΥΕΦΑ απαγορεύει δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ προχωράει ακόμα περισσότερο αποκαλύπτοντας ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης απέρριψε ήδη το ενδεχόμενο να αγοράσει την Ρέιντζερς η οποία πλέον λόγω χρεών στην τέταρτη κατηγορία της Σκωτίας, αλλά κι ένα μέρος των μετοχών της Μίλαν.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Independent»:

«Η οικονομία της Ελλάδας μπορεί να μοιάζει με τα ερείπια της Ακρόπολης, αλλά ένας από τους πιο πλούσιους πολίτες της έχει τα χρήματα να αγοράσει μια ομάδα στην Premier League, μόλις προκύψει κάποια ευκαιρία.

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης, πρόεδρος του κορυφαίου ελληνικού συλλόγου, του Ολυμπιακού, που κέρδισε την Άρσεναλ για το Champions” League στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα, θέλει να μπει στο κλαμπ των ξένων ιδιοκτητών αγγλικών συλλόγων. Ο 45χρονος εφοπλιστής αναζητά την ευκαιρία να μπει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, σαν μια νέα πρόκληση, αφού γύρισε την τύχη του Ολυμπιακού, της ομάδας που υποστηρίζει από παιδί, καθώς όταν ανέλαβε είχε 72 εκατ. ευρώ χρέη.

Το πρόβλημα είναι ότι η UEFA απαγορεύει την διπλή ιδιοκτησία ομάδων του Champions” League, οπότε ίσως πρέπει να αφήσει τον έλεγχο του Ολυμπιακού, που έχει κατακτήσει 14 πρωταθλήματα τα τελευταία 15 χρόνια και βρίσκονται 10 βαθμούς (σ.σ.: 7 μετά τα χθεσινά παιχνίδια) μπροστά στο πρωτάθλημα.

Ο Μαρινάκης, τον οποίο ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, τον έχει χαρακτηρίσει «Ζορμπά του ελληνικού ποδοσφαίρου», απέρριψε πρόσφατα πρόταση να αγοράσει την Ρέιντζερς και ένα μέρος των μετοχών της Μίλαν. Είναι γιος ενός πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ενώ είναι απόφοιτος από το London’s City University, έχει σπίτι στο Χάμπσεντ, είναι αγγλόφιλος και ένθερμος οπαδός της Λίβερπουλ.

Οπότε μοιάζει πιθανό να κάνει σύντομα την κίνηση και να βρεθεί μαζί με τον Αμπράμοβιτς και τους άλλους στην Premier League, αν και δεν αποκλείεται να πάρει μια ομάδα της Championship, προκειμένου να μπορεί να έχει σχέσεις συνεργασίας με τον Ολυμπιακό».
Πηγή: www.fimes.gr

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα