Αναζήτηση:
“The Devil Wears Prada”: 13 άγνωστες, juicy λεπτομέρειες για την ταινία
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016
17:59

Η ταινία «Ο Διάβολος Φορούσε Prada» κλείνει φέτος 10 χρόνια. Πριν σκεφτείς πόσο μεγάλωσες και πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, θα χαρείς να μάθεις ότι κυκλοφόρησαν κάποιες πολύ ζουμερές, ανέκδοτες λεπτομέρειες. 

Το Variety διεξήγαγε μια αριστοτεχνική έρευνα, αφού μίλησε με όλο το καστ, σηματοδοτώντας έτσι τη δεκαετή επέτειο της ταινίας με πολύ ενδιαφέρον υλικό.

1. Αρχικά είχε προταθεί στη Meryl Streep μία «ελαφρώς υποτιμητική πληρωμή». Έτσι, η ίδια διαπραγματεύτηκε για να τα διπλασιάσει. Ήταν η πρώτη φορά που η Streep έκανε διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά. «Κατά τη γνώμη μου, η προσφορά ήταν ελαφρώς υποτιμητική, ίσως δεν αντιπροσώπευε την πραγματική μου αξία στο έργο. Υπήρξε μία στιγμή που τους είπα ‘αντίο’, και μου διπλασίασαν την προσφορά. Ήμουν 55 και είχα μόλις μάθει, κάπως αργά, πώς να διαχειρίζομαι μόνη μου τα οικονομικά μου» σχολίασε η Streep.

2. H Anne Hathaway δεν μπορούσε να δουλεύει το βράδυ, επειδή δεν ήθελε ο πρώην φίλος της - Rafaello Follieri. «Η Annie ήταν πολύ συναισθηματική» είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης David Frankel. «Ζούσε με έναν άντρα, που ήταν ένας κακοποιός και σφετεριστής. Δεν ήθελε να δουλεύει καθόλου, πόσο μάλλον τις νύχτες. Ήταν πάντα τόσο εύθραυστη όταν είχαμε γυρίσματα αργά».

3. Η Fox ήθελε αρχικά τη Rachel McAdams για τον ρόλο της Andy, αλλά η McAdams αρνήθηκε αρκετές φορές, επειδή ήθελε να μείνει μακριά από τις mainstream δουλειές.


4. Η Hathaway ήθελε τόσο πολύ τον ρόλο της Andy που εντοπίστηκαν οι λέξεις «προσλάβετέ με» στην άμμο ενός ζεν κήπου της τότε προέδρου της Fox, Carla Hacken, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο γραφείο της.

5. O Stanley Tucci δέχτηκε τον ρόλο του ως ο fashion editor Nigel, 72 ώρες πριν κάνει το ντεμπούτο του στο πλατό.

6. Κανείς δεν περίμενε να κάνει η Streep αυτή τη φωνή για τη Miranda. «Νομίζω ότι όλοι είχαμε μία ιδέα για το πώς θα ακουγόταν η Miranda. Θα ήταν διαπεραστική, αυταρχική, σαν γάβγισμα. Οπότε, όταν η Meryl άνοιξε το στόμα της και βασικά ψιθύρισε, όλοι στο δωμάτιο έμειναν άφωνοι. Ήταν απρόσμενο και πραγματικά πολύ έξυπνο» θυμάται η Hathaway.

7. Ο χαρακτήρας της Miranda ήταν αποτέλεσμα έμπνευσης από δύο άντρες: τον Clint Eastwood και τον Mike Nichols. «Τη φωνή την πήρα από τον Clint Eastwood. Δεν υψώνει ποτέ τη φωνή του και όλοι στο δωμάτιο κλίνουν προς το μέρος του για να τον ακούσουν. Αλλά δεν είναι αστείος. Αυτό το έκλεψα από τον Mike Nichols. Ο τρόπος που ο πιο σκληρή παρατήρηση αποδίδεται με μία μικρή ειρωνεία που σε διασκεδάζει, είναι η πιο αποτελεσματική εκπαίδευση, γιατί όλοι γελούν – ακόμα και ο στόχος. Φοβάμαι ότι το βάδισμα είναι δικό μου» είπε η Streep.

8. Η Streep άλλαξε την τελευταία ατάκα της Miranda «Όλοι θέλουν να γίνουν εγώ» σε «Όλοι θέλουν να γίνουν εμείς».


9. Τα κοστούμια για την ταινία, για τα οποία ήταν υπεύθυνη η Patricia Field, κοστίζουν περισσότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια.

10. Η Streep ήθελε η εμφάνιση της Miranda να είναι ένας συνδυασμός μεταξύ του 85χρονου μοντέλου Carmen Dell'Orefice (ιδιαίτερα τα μαλλιά της) και «της απόρθητης κομψότητας και του κύρους της Κριστίν Λαγκάρντ», όπως είχε δηλώσει η ίδια.

11. Η Streep δυσκολεύτηκε αρκετά να γυρίσει τις σκηνές όπου η Miranda Priestly πετάει το παλτό της στο γραφείο της Emily «Υπήρχαν περίπου 30 λήψεις, όπου είχε κολλήσει το χέρι της στο παλτό ή δεν στόχευσε σωστά» σχολίασε η Blunt. «Ήταν από τα πιο αστεία πράγματα που είχα δει ποτέ».

12. Ο Stanley Tucci γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του – την αδερφή της Blunt – χάρη στην ταινία. Η Blunt τον κάλεσε αργότερα στον γάμο της με τον John Krasinski, όπου και τη συνάντησε ο Tucci. 

13. Η Streep ήταν πίσω από τις δύο θρυλικές σκηνές της Miranda –με το μπλε πουλόβερ και η σκηνή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου – που προστέθηκαν. Η Streep ήθελε η Miranda να είναι ένας ολοκληρωμένος χαρακτήρας, ένα πρόσωπο που το κοινό είδε «πίσω από την προστατευτική βιτρίνα».


madamefigaro.gr

Πηγή: www.tvnea.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα