Αναζήτηση:
Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας
Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014
16:26


Ο Γιάννης Μόσχος, σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών και προτείνει μια σύνθεση βασισμένη κυρίως σε διηγήματα, αλλά και σε αποσπάσματα από θεατρικά έργα του Τσέχοφ που θα παιχτούν στην Πειραιώς 260 από 18 έως 20 Ιουλίου.

Ένα ψηφιδωτό των προσώπων και των θεματικών του συγγραφέα. Ένα σύμπαν ανθρώπινων ζωών τόσο διαφορετικών αλλά και τόσο όμοιων μεταξύ τους. Παραλλαγές του ίδιου θέματος: της κωμικοτραγικής προσπάθειάς μας να ανακαλύψουμε πώς να ζήσουμε, πώς να δικαιώσουμε την ύπαρξή μας, να βρούμε το «νόημα». 

Μπορεί πολλά να έχουν αλλάξει από την εποχή του Τσέχοφ, όμως πραγματικά τίποτα δεν έχει αλλάξει για την ανθρώπινη κατάσταση. Κι αυτή η τρομακτική οξυδέρκεια του Τσέχοφ, η λεπτομερής παρατήρηση του ανθρώπου μέσα από ένα λεπτό χιούμορ ζωής, ζητά ξανά και ξανά την ανάγνωση του έργου του στο δικό μας σήμερα. 

Τέσσερις καταξιωμένοι ηθοποιοί διαφορετικών γενιών αφηγούνται και ερμηνεύουν τις μικρές αυτές ιστορίες ζωής: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου, Λυδία Φωτοπούλου.

 

Συντελεστές

Μετάφραση διηγημάτων: Γιώργος Δεπάστας*

Σύνθεση - Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος

Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Video art: Μάνος Αρβανιτάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρω Πετλή

 

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου, Λυδία Φωτοπούλου

 

Μια παραγωγή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας: "Θεατροεργαστήριον"

 

*Στην παράσταση χρησιμοποιούνται και αποσπάσματα από τα θεατρικά έργα του Τσέχοφ: Βυσσινόκηπος (μτφ. Θωμάς Μοσχόπουλος), Θείος Βάνιας (μτφ. Χρύσα Προκοπάκη) και Τρεις αδελφές (μτφ. Αλέξανδρος Ίσαρης-Γιώργος Δεπάστας). Ευχαριστούμε τους μεταφραστές για την ευγενή παραχώρηση των μεταφράσεών τους.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Πειραιώς 260, Κτίριο Ε

 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

18, 19 & 20 Ιουλίου 2014, 21.00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κανονικό 20 €, Φοιτητικό 15 €, Ανέργων 5 €, ΑμεΑ 5 €

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

80 λεπτά

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα