Αναζήτηση:
Η Ελληνίδα που κάνει τη δική της «Επανάσταση» στην αμερικανική τηλεόραση
Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014
13:10
Τρέισι Σπυριδάκος: Η Ελληνίδα, που κάνει τη δική της «Επανάσταση» στην αμερικανική τηλεόραση. Η Ελληνο-Καναδή καλλονή Τρέισι Σπυριδάκος, πρωταγωνιστεί στη σειρά «Revolution» (Κυριακή στις 17:50), αλλά ήδη το όνομά της συγκαταλέγεται στη λίστα με τους ανερχόμενους ηθοποιούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Μπορεί στην προσωπική της ζωή να είναι «χαμηλών τόνων» και να δηλώνει φανατική του Play Station, ωστόσο οι ρόλοι, που έχει παίξει μέχρι σήμερα, έχουν δημιουργήσει μια εντελώς αντίθετη εικόνα στο κοινό.

Ύστερα από κάποιες μικρές συμμετοχές σε τηλεοπτικές παραγωγές. όπως το «Supernatural» αλλά και σε τηλεταινίες καναδικής παραγωγής, η Σπυριδάκος - ή Σπυριδάκου επί το …ελληνικότερο - κατάφερε να εξασφαλίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά επιστημονικής φαντασίας “Revolution”. Εκεί, υποδύεται την όμορφη και δυναμική ηρωίδα, που προσπαθεί να πολεμήσει με πρωτόγονα μέσα ένα καταπιεστικό καθεστώς του μέλλοντος, ύστερα από μια ολική καταστροφή των ενεργειακών πηγών του πλανήτη.Ως «Τσάρλι Μάθιεσον», η Τρέισι έχει κατακτήσει το αμερικανικό κοινό και ήδη έχει δεχτεί αρκετές προτάσεις να συμμετάσχει σε νέες σειρές αλλά και σε ταινίες της μεγάλης οθόνης. Με «διαβατήριο» την εξωτερική της εμφάνιση αλλά και την ξεχωριστή ερμηνεία της στο “Revolution”, διεκδικεί δίκαια τον τίτλο του “next big thing” της νέας γενιάς ηθοποιών.

Η ίδια δήλωσε για τη σειρά και τον ρόλο της :
«Λατρεύω τη δράση! Λατρεύω τη δράση! Μεγάλωσα με αγόρια και για αυτό τον λόγο για εμένα οι πολεμικές τέχνες είναι αγαπημένη συνήθεια! Είναι όλα υπέροχα στη σειρά με την “dream team” των δημιουργών, που μας υποστηρίζουν. Για έμενα, είναι σαν ένα όνειρο, είναι η προσωπική μου ευκαιρία και περιπέτεια.
Οι τηλεοπτικοί ρυθμοί τις περισσότερες φορές είναι εξοντωτικοί αλλά είναι πολύ ωραίο όταν βλέπεις πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις σε συγκεκριμένο χρόνο. Η σκηνοθετική ομάδα είναι εξαιρετική, έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το αποτέλεσμα που θέλουν, και ξέρουν πώς να το πετύχουν με τον καλύτερο τρόπο.
Ο δημιουργός της σειράς Έρικ Κρίπκε συνηθίζει να λέει πως η Τσάρλι είναι σαν την Ντόροθι από τον «Μάγο του Οζ» αλλά με σπαθί. Μου αρέσει, που ο χαρακτήρας της Τσάρλι είναι ευάλωτος. Βλέπει το καλό στους ανθρώπους και είναι αισιόδοξη. Έχει θάρρος αλλά είναι σκληρή και -αν χρειαστεί- θα πολεμήσει. Παρά τις αλλαγές στη ζωή της, μου αρέσει που εξακολουθεί να είναι ανοιχτόμυαλη και δεκτική απέναντι στους ανθρώπους που γνωρίζει. Αυτό το θεωρώ αξιοζήλευτο προσόν για έναν άνθρωπο».


Αν και προτιμά να μην αναφέρεται ευθέως στην ηλικία της, γεννήθηκε πριν περίπου 28 χρόνια στη Γουϊνιπέγκ της καναδικής επαρχίας Μανιτόμπα στις 20 Φεβρουαρίου και σε πολύ μικρή ηλικία επέστρεψε με τους γονείς της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Σκάλα της Λακωνίας. Στη χώρα μας -και χώρα των γονιών- της έμαθε να μιλάει άπταιστα ελληνικά και μέχρι σήμερα δηλώνει υπερήφανη για την καταγωγή της.
Στον Καναδά επέστρεψε οριστικά το 1992. Αποφοίτησε από το Λύκειο Oak Park στη Γουϊνιπέγκ και το 2000 εγκαταστάθηκε στο Βανκούβερ, αποφασισμένη να «κυνηγήσει» την τύχη της στο χώρο του θεάματος. Σχεδόν αμέσως, ήρθαν οι πρώτες προτάσεις. Αρχικά για το «Supernatural», μετά για το «Bionic Women» και το «Psych».

Ο ρόλος της «Κάλι» στη σειρά «Supernatural», που προβάλλεται στο Star (Τρίτη έως Πέμπτη στις 02:00) αποτέλεσε την πρώτη της εμφάνιση στην «κεντρική σκηνή» της αμερικανικής show-biz αλλά όπως λένε ειδικοί και κοινό, δε θα είναι ο τελευταίος. Είναι βέβαιο ότι η Τρέισι Σπυριδάκος θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα

Σχετικά Show

 
  Revolution