Αναζήτηση:
Βαγγέλης Μαρινάκης: σε ποιον πούλησε το ΣΚΑΙ
Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012
17:32

Κινητικότητα στα media, ενόψει εξελίξεων, ανατροπών στον πολιτικό χώρο και επιχειρούμενης αναδιανομής της επιχειρηματικής πίτας σε πολλούς κλάδους. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πούλησε στην οικογένεια Αλαφούζου το μερίδιο που είχε στον Σκάι (12,9%) και βάζει πλώρη για την απόκτηση και επαναλειτουργία του Alter. Το πακέτο μετοχών δόθηκε έναντι 5,1 εκ. ευρώ και η μεταβίβαση του εγκρίθηκε από το ΕΣΡ.

Διάδοχος στον Σκάι σε θέση μεγαλομετόχου μειοψηφίας θα είναι πιθανότατα ο εφοπλιστής Νίκος Πατέρας.

Επισημαίνεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρισκόταν από καιρό σε ανοιχτή διένεξη-αντιπαράθεση με την οικογένεια Αλαφούζου και η «συβίωση» τους στον Σκάι ήταν πλέον αδύνατη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού – που συνδέται με την οικογένεια Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη έχει αναδειχθεί σταδιακά σε μεγαλοπαράγοντα του χώρου των media, καθώς συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα σε πολλές εκδοτικές και ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων ελέγχει την καθημερινή free press εφημερίδα Metro και τις εβδομαδιαίες «Καρφί», και «Παραπολιτικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνουν τώρα ενδιαφέρον για την απόκτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Flash και για την απόκτηση μεγάλου ποσοτού του Alter, με στόχο την επαναλειτουργία του σε νέα συχνότητα.
Πηγή: www.fimes.gr

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα