Αναζήτηση:
Τα «χρυσά» συμβόλαια των πρωταγωνιστών στα τουρκικά σίριαλ!
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013
09:43
Η τηλεοπτική αγορά της Τουρκίας ανθίζει και ταυτόχρονα αυξάνονται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των Τούρκων stars. Οι αμοιβές τους είναι μυθικές και σε σχέση με τα ελληνικά δεδομένα μοιάζουν το λιγότερο εξωπραγματικές!

Είναι από τα πιο μεγάλα αστέρια στη χώρα τους και, όπως είναι φυσικό, οι αμοιβές τους είναι αστρονομικές.
Οι ακριβοπληρωμένοι Τούρκοι stars δεν βγάζουν χρήματα μόνο από τις δουλειές τους στην τηλεόραση, αλλά και από τις διαφημίσεις που κάνουν, αφού οι μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας δίνουν γη και ύδωρ, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

•ΜΠΕΡΕΝ ΣΑΑΤ

Είναι αυτή τη στιγμή η πιο ακριβοπληρωμένη star της Τουρκίας. 
Μπορεί στη σειρά «Πειρασμός», στην οποία τη γνωρίσαμε, το κασέ της να έφτανε τα 30.000 δολάρια ανά επεισόδιο, στη «Φατμαγκιούλ» όμως έφτασε τα 85.000! 
Όμως, τα μεγάλα κέρδη για την ηθοποιό έρχονται μάλλον από το 
χώρο της διαφήμισης, αφού -όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα- πήρε 600.000 δολάρια για να διαφημίσει πατατάκια (!), ενώ πολυεθνική εταιρία, προκειμένου να την πείσει να λανσάρει γνωστό αποσμητικό, της πρόσφερε 5.000.000 δολάρια! Όσο για τη σειρά που κάνει τώρα στην Τουρκία με τίτλο «Intikam» (Εκδίκηση), μπορεί το κασέ της ανά επεισόδιο να έπεσε στα 65.000 δολάρια, τα ποσοστά όμως που παίρνει από τις χορηγίες αυξάνουν κατά πολύ τα κέρδη της.

•ΤΟΥΜΠΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΥΣΤΟΥΝ
Από τα μεγαλύτερα αστέρια της Τουρκίας, η Τουμπά Μπουγιουκουστούν αμείβεται αδρά για τη συμμετοχή της σε τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικές καμπάνιες. Για κάθε επεισόδιο της σειράς «Ασί», με την οποία τη γνωρίσαμε στην Ελλάδα, αμείφθηκε με 40.000 δολάρια, ενώ για να διαφημίσει γνωστό σαμπουάν πήρε 500.000 δολάρια! Λέγεται, μάλιστα, πως όταν της έγινε η πρόταση να πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Ένα αστέρι γεννιέται» ζήτησε 50.000 δολάρια το επεισόδιο, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν τα πήρε τελικά ή η συμφωνία έκλεισε με κάτι λιγότερο από τις αρχικές της απαιτήσεις.

•ΧΑΛΙΤ ΕΡΓΚΕΝΤΣ

Στη σειρά «Αλιγιέ», που προβλήθηκε στην Τουρκία την περίοδο 2004-2006, το κασέ του Εργκέντς ανά επεισόδιο άγγιζε τα 30.000 δολάρια. Στις «Χίλιες και μία νύχτες» αυξήθηκε κατά 5.000, ενώ στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», υπερδιπλασιάστηκε, αφού, εκτός από τα 60.000 δολάρια που παίρνει για κάθε επεισόδιο, έχει να λαμβάνει και ποσοστά από την προβολή της σειράς στο εξωτερικό. Λέγεται, μάλιστα, ότι για τον τέταρτο κύκλο ζήτησε και πήρε αύξηση 10.000 δολάρια!

•ΤΖΑΝΣΟΥ ΝΤΕΡΕ

Μπορεί το κασέ της στην τηλεόραση να μην είναι τόσο υψηλό, ο τραπεζικός της λογαριασμός όμως αυξάνεται συνεχώς από τις φωτογραφήσεις μόδας και τις διαφημίσεις που κάνει, για τις οποίες πληρώνεται αδρά. Η Τζανσού Ντερέ για κάθε επεισόδιο του «Σιλά» αμείφθηκε με 13.000 δολάρια, ενώ στη σειρά «Εζέλ» πήρε αύξηση 7.000 ανά επεισόδιο. Το ίδιο ποσό πήρε και για την έκτακτη συμμετοχή της στη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Για να την πείσουν όμως οι υπεύθυνοι της «L’ Oreal» να γίνει το πρόσωπο της εταιρίας, χρειάστηκε να της προσφέρουν το μυθικό ποσό του 1.000.000 δολαρίων! 

•ΚΕΝΑΝ ΙΜΙΡΖΑΛΙΟΓΛΟΥ

Όσο πάει κι ανεβαίνει το κασέ και του Κενάν Ιμιρζαλιόγλου. Ο γοητευτικός Τούρκος ηθοποιός στο ξεκίνημα της καριέρας του στη σειρά «Αγιάζι του έρωτα» αμείφθηκε με 30.000 δολάρια ανά επεισόδιο. Στο «Εζέλ» πήρε 45.000 και στο «Karadayi» που τον βλέπουμε τώρα 60.000 δολάρια! Θεωρείται μάλιστα από τους πιο πλούσιους ηθοποιούς της Τουρκίας, αφού έχει βγάλει πολλά χρήματα και από τις διαφημίσεις που κάνει. Λέγεται ότι για το σποτ γνωστής εταιρίας ποτών αμείφθηκε με 600.000 δολάρια!

•ΜΠΕΡΓΚΙΟΥΖΑΡ ΚΟΡΕΛ

Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος στη σειρά «Χίλιες και μία νύχτες» της χάρισε δόξα και χρήμα, αφού η Μπεργκιουζάρ Κορέλ αμειβόταν με 25.000 δολάρια το επεισόδιο. Τα ίδια ακριβώς χρήματα πήρε και στην επόμενη τηλεοπτική της δουλειά «Ατέλειωτο τραγούδι», στο «Karadayi», που βλέπουμε στον ΑΝΤ-1 πήρε αύξηση 10.000 δολάρια το επεισόδιο, ενώ για το δεύτερο κύκλο έκλεισε με 40.000 δολάρια το επεισόδιο. Όπως και οι άλλες συνάδελφοί της φυσικά, η Μπεργκιουζάρ Κορέλ κάνει και πολλά διαφημιστικά για τα οποία αμείβεται αδρά, ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της τουρκικής showbiz!

•ΜΟΥΡΑΤ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ
 
Δεν είναι μόνο από τους πιο γοητευτικούς Τούρκους stars, αλλά και από τους πιο ακριβοπληρωμένους. Για τη σειρά «Ασί», ο Μουράτ Γιλντιρίμ πήρε 30.000 δολάρια ανά επεισόδιο, για το «Έρωτας και τιμωρία» 40.000 και για την καινούργια του τηλεοπτική επιτυχία «Οι σιωπηλοί» 50.000 δολάρια! Στα έσοδά του προσθέστε και κάποια έξτρα κέρδη από διαφημίσεις και πληρωμένες εμφανίσεις σε κοσμικές εκδηλώσεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

•ΜΕΡΙΕΜ ΟΥΖΕΡΛΙ

Μέσα σε μια νύχτα έγινε πρώτο όνομα στην Τουρκία κι αυτό το χρωστά η Μεριέμ Ουζερλί στη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». Οι παραγωγοί ήταν γενναιόδωροι μαζί της από την πρώτη στιγμή, αφού της πρόσφεραν 35.000 ανά επεισόδιο, δεν συνέχισαν όμως έτσι, αφού όταν τους ζήτησε αύξηση και ποσοστά από την προβολή της σειράς στο εξωτερικό, αρνήθηκαν να της τα δώσουν. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, αυτός ήταν και ο λόγος της ρήξης τους, που οδήγησε στη διακοπή της συνεργασίας τους. Όσο για την αντικαταστάτριά της Βαχιντέ Γκιορντούμ, θα αμείβεται με 30.000 δολάρια το επεισόδιο.


•ΚΙΒΑΝΤΣ ΤΑΤΛΙΤΟΥΓ

Θεωρείται από τους πιο όμορφους ηθοποιούς της Τουρκίας και δικαίως από τους πιο ακριβοπληρωμένους, αφού όλες οι σειρές στις οποίες πρωταγωνιστεί έχουν τεράστια τηλεθέαση. Ο Κιβάντς Τατλιτούγ, στην πρώτη του τηλεοπτική σειρά «Ασημένια φεγγάρια», πήρε 15.000 δολάρια ανά επεισόδιο, στο «Μενεξέ» 20.000, στον «Πειρασμό» 30.000, ενώ στο «Βορράς - Νότος», που είναι η τελευταία του μεγάλη επιτυχία, παίρνει 55.000 δολάρια το επεισόδιο. Βγάζει όμως πολλά χρήματα και από τις διαφημίσεις που κάνει. Για να προωθήσει κεραμικά στην Αίγυπτο πήρε 300.000 δολάρια, για να λανσάρει γνωστή μάρκα τζιν 500.000 δολάρια, ενώ η «Turkish Airlines» του πρόσφερε 300.000 δολάρια, προκειμένου να γίνει το κεντρικό πρόσωπο της εταιρίας.


πηγή:newspistol.com

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα