Αναζήτηση:
Σε καλοκαιρινή περιοδεία "Του Κουτρούλη ο γάμος" !
Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015
13:59


Ο πάμπλουτος αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και πολύ νεώτερη του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου.

Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της, δεσμό με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτόν τον αταίριαστο γάμο χωρίς να δυσαρεστήσει τον πατέρα της, θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί: θα πάρει τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει …Υπουργός.

Ο ερωτοχτυπημένος Κουτρούλης αρχίζει τότε, με τη βοήθεια του υπηρέτη του, να αγοράζει υποστηρικτές που θα του εξασφαλίσουν…πρόθεσιν ψήφου. Ο ανταγωνισμός των τότε Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία), η προθυμία συναλλαγής ορισμένων εκδοτών, η ευκολία με την οποία διάφοροι κομματάρχες, αλλάζουν στρατόπεδο με αντάλλαγμα διάφορα οφίτσια, η ματαιοδοξία κάποιων καλλιτεχνών που σπεύδουν να υμνήσουν το νέο αστέρι της πολιτικής, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά η ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου, θα κάνουν το θαύμα τους και ο Κουτρούλης θα οδηγήσει την Ανθούσα νυφούλα στην εκκλησία. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά ώσπου να αποκαλυφθεί η απάτη και να επέμβει η δικαιοσύνη…

Η συνέχεια επί σκηνής… 

Πρόγραμμα καλοκαιρινής περιοδείας:

22/7/2015 Θεσσαλονίκη Θέατρο Μονής Λαζαριστών 
23/7/2015 Θεσσαλονίκη Θέατρο Μονής Λαζαριστών 
1/8/2015 Θεσσαλονίκη Θέατρο Κήπου 
2/8/2015 Θεσσαλονίκη Θέατρο Κήπου 
28/8/2015 Θεσσαλονίκη Ανοικτό Θέατρο Συκεών
29/8/2015 Θεσσαλονίκη Ανοικτό Θέατρο Συκεών 
17/9/2015 Θεσσαλονίκη Θέατρο Δάσους


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο