Αναζήτηση
I, Frankenstein (2014) – Ο Άαρον Έκχαρτ είναι το νέο τέρας του Φράνκενστάιν | iShow.gr
Ειδήσεις
I, Frankenstein (2014) – Ο Άαρον Έκχαρτ είναι το νέο τέρας του Φράνκενστάιν
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013
10:34

Pame Cinema -

Όταν η Mary Shelley έγραφε το 1818 το gothic αισθηματικό της δράμα Frankenstein ή Ο Νέος Προμηθέας, δεν μπορούσε να φανταστεί πως ο χαρακτήρας που δημιούργησε θα είχε τέτοια τεράστια ανταπόκριση στο κοινό και πως θα γινόταν ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες για σχεδόν κάθε είδους ταινία.

Από την Νύφη του Φράνκενστάιν του 1935 με τον εμβληματικό Μπόρις Καρλόφ στο ρόλο του τέρατος, στο Φράνκεστάιν Τζούνιορ του Mel Brooks το 1974 και το πρόσφατο Frankenwinnie του Τιμ Μπάρτον, η ιστορία της επαναφοράς από τον θάνατο στη ζωή εξακολουθεί να γοητεύει και να προκαλεί για νέες ερμηνείες.

Το I, Frankenstein ανήκει ωστόσο στην κατηγορία της δράσης και της φαντασίας, όπου η ιστορία ξεφεύγει από τα πλαίσια της σχέσης του τέρατος με τον δημιουργό του και μετακινείται στη σφαίρα του πολέμου μεταξύ τεράτων για την κυριαρχία στη Γη, στο πνεύμα των Blade και Underworld, άλλωστε η ταινία έρχεται από τους παραγωγούς του τελευταίου.

200 χρόνια μετά την δημιουργία του, το πλάσμα του Δόκτορα Φράνκενστάιν, ο Άνταμ, εξακολουθεί και υπάρχει. Όταν όμως θα βρεθεί στη μέση ενός πολέμου που θα καθορίσει την τύχη της ανθρωπότητας ο Άνταμ ανακαλύπτει πως κρατάει το κλειδί που θα μπορούσε να καταστρέψει το ανθρώπινο είδος.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Stuart Beattie που είναι γνωστός κυρίως σαν σεναριογράφος, έχει φτιάξει τους χαρακτήρες των Πειρατών της Καραϊβικής και το σενάριο του Collateral μεταξύ άλλων και στον ρόλο του Άνταμ είναι ο Aaron Eckhart, η Miranda Otto, η Έογουιν του Άρχοντα των Δακτυλιδιών είναι ένα gargoyl, ενώ μαζί τους είναι ο Bill Nighy, ο Jai Courtney και ο Aden Young στο ρόλο του Victor Frankenstein.

Οι αρετές του Ι, Frankenstein φαίνεται να περιορίζονται στην παραγωγή και στον Eckhart, ωστόσο μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό pop-corn film. Θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 24 Ιανουαρίου 2014.

Μαζί και τρία posters με τίτλους Immortal, Good και Evil:

I-Frankenstein-3

i_frankenstein_2

I, Frankenstein (2014) – Ο Άαρον Έκχαρτ είναι το νέο τέρας του Φράνκενστάιν

Πηγή: pame-cinema.gr
Σχετικά πρόσωπα
Μαίρη Σέλλεϋ
Στιούαρτ Μπίτι
Άαρον Έκχαρτ
Μιράντα Ότο
Μπιλ Νάι
Τζάι Κόρτνεϊ
Aden Young
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551