Αναζήτηση:
Ο ΑΝΤΕΝΝΑ ανακοινώνει το νέο του κανάλι
Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013
22:02

Ο Όμιλος ANTENNA, ο μεγαλύτερος όμιλος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Telecom Slovenije, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσαν τη σύναψη συνεργασίας για τη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού και την περαιτέρω ανάπτυξη τηλεοπτικών επιχειρήσεων στη Σλοβενία.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Planet TV που ξεκίνησε τη μετάδοση ολοκληρωμένου προγράμματος τον Νοέμβριο του 2012, θα ανήκει στη νέα εταιρία, της οποίας ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ κατέχει μερίδιο 51%, και η TSmedia, θυγατρική της Telekom Slovenije, 49%.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1988 και ανήκει στην οικογένεια Κυριακού, έχει εξελιχθεί σε διεθνή όμιλο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ψυχαγωγίας που δραστηριοποιείται στην ελεύθερη και τη συνδρομητική τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τη μουσική, τις εκδόσεις, τις τηλεοπτικές παραγωγές και τα ψηφιακά Μέσα.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες εκτείνονται εκτός από την Ελλάδα, στην Κύπρο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Ο Όμιλος συνεχίζει να διευρύνει διαρκώς τις δραστηριότητές του, τόσο γεωγραφικά όσο και σε νέα Μέσα, όπως τα θεματικά κανάλια και το διαδίκτυο.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρής Κυριακού, ανακοινώνοντας τη νέα επιχειρηματική δραστηριότητα δήλωσε: “Η επένδυση στη Σλοβενία αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας με στόχο την εδραίωση ηγετικής θέσης στην αγορά των ΜΜΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Γνωρίζουμε καλά τη συγκεκριμένη περιοχή, κι έχουμε ήδη διαγράψει μια σημαντική και επιτυχημένη πορεία σε αυτή. Η Σλοβενία είναι μία νέα, πολλά υποσχόμενη αγορά για τον Όμιλό μας. Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με την TSmedia, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για την εξασφάλιση της επιτυχημένης πορείας του Planet TV”.

Ο κ. Rudolf Skobe, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Telekom Slovenije, δήλωσε: “Κατά τη διάρκεια σχεδιασμού του Planet TV, αναζητήσαμε έναν μεγάλο Όμιλο ΜΜΕ με καταξίωση και εμπειρία στη διεθνή αγορά, για να ηγηθεί της ανάπτυξης του σταθμού. Η αγορά των ΜΜΕ στη Σλοβενία είναι άκρως ανταγωνιστική και μόνο οι καλύτεροι μπορούν να επιτύχουν. Πιστεύουμε ότι η συνεργασία μας με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ θα διασφαλίσει ότι ο Planet TV θα είναι ελκυστικός τόσο στους τηλεθεατές όσο και στους διαφημιζόμενους”.

Η TS Media λειτουργεί ορισμένα από τα διαδικτυακά portals με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στη Σλοβενία, όπως τα “PlanetSiol.net” και “Ναjdi.Si”. Σύμφωνα με τον κ. Tomaz Pernovsek, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TSmedia, “Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή καθιστά επιτακτική τη στενή συνεργασία γραμμικών και μη γραμμικών οπτικοακουστικών υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα συνεργασία που ανακοινώνεται σήμερα έχει εξαιρετικές προοπτικές”.

Ο Planet TV θα εξακολουθήσει να προσφέρει ψυχαγωγικά προγράμματα, ειδήσεις, τοπικές παραγωγές, το Uefa Champions League και μερικές από τις καλύτερες ταινίες και σειρές διεθνούς παραγωγής. “Το πρόγραμμά μας απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος του τηλεοπτικού κοινού της Σλοβενίας με ιδιαίτερη έμφαση στις ηλικίες 18-49”, τόνισε ο κ. Pavel Stanchev, Γενικός Διευθυντής της νέας εταιρίας, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 20ετή εμπειρία στη δημιουργία και επιτυχημένη διοίκηση Μέσων στην περιοχή και επιπλέον πρόσθεσε:

“Πιστεύω ότι η διεθνής μας εμπειρία και η πρόσβαση σε ελκυστικό περιεχόμενο, σε συνδυασμό με τη γνώση της τοπικής αγοράς θα αποφέρουν οφέλη στο τηλεοπτικό κοινό και την αγορά ΜΜΕ της Σλοβενίας”.

Πηγή: www.fimes.gr

Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο