Αναζήτηση:
Βυθίστηκε ο Μαρινάκης
Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015
08:04
Ελεύθερος αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μπορεί να μην κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο έγινε ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος ΠΑΕ στον οποίο επιβάλλονται αυστηροί όροι και κυρίως αυτός της απαγόρευσης ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εμφανίστηκε χθες νωρίς το πρωί ενώπιον του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη, που χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο.

Η απολογία του διήρκεσε επτά ώρες και τελικά αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης ενασχόλησης με αθλητικές δραστηριότητες και της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε δεκαπενθήμερο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικός. Και τούτο διότι, όπως επισημαίνουν, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν μπορεί πλέον να μετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες ή να εκπροσωπεί την ΠΑΕ στα επίσημα όργανα του ποδοσφαίρου (διοικητικό συμβούλιο ΕΠΟ, Super League, επιτροπές). Αντιθέτως, μπορεί να παραμείνει μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και να παρακολουθεί τους αγώνες της ομάδας από την κερκίδα.

Στο ερώτημα πάντως αν μπορεί να παραμείνει στα καθήκοντα του προέδρου, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι μπορεί, καθώς πρόκειται για τη διαχείριση - διοίκηση ανώνυμης εταιρίας. Πάντως πρώτη φορά επιβάλλονται όροι που «βυθίζουν» εν ενεργεία πρόεδρο ΠΑΕ.Οι κατηγορίεςΟ Βαγγέλης Μαρινάκης προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 7.00 το πρωί της Πέμπτης και αποχώρησε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι.

Το «παρών» στα δικαστήρια έδωσαν αρκετοί οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι χειροκρότησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά την αποχώρησή του φωνάζοντας «κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο».Κατά πληροφορίες, στην απολογία του ο κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη, ηθική αυτουργία σε δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και απάτη έκανε λόγο για σκευωρία και πόλεμο εις βάρος του ίδιου και της ομάδας, που έχει φτάσει στην κορύφωσή του, όπως φέρεται ότι είπε, από αυτούς με τους οποίους έχει αντιπαλότητα, τους οποίους και κατονόμασε.

Ο ίδιος φέρεται ότι έκανε αναφορά στην υπόθεση της μεταφοράς και διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το αμαρτωλό δεξαμενόπλοιο «Noor 1», στην οποία, όπως τόνισε, αυτοί οι κύκλοι επιχείρησαν να τον εντάξουν, παρότι δεν έχει σχέση.Με την απολογία Μαρινάκη δεν «κλείνει» η ανακριτική έρευνα, η οποία θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο. Για τότε έχει κληθεί, με δικαστική συνδρομή, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου ο πρώην προπονητής του Ατρόμητου Ρικάρντο Σα Πίντο.

«Παραμένω πρόεδρος»Λίγες ώρες μετά την απολογία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε δήλωση για το μέλλον του στην προεδρία της ΠΑΕ: «Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο του Ολυμπιακού ότι η σημερινή απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στην ομάδα μας. Παραμένω πρόεδρος, μέτοχος και εγγυητής του μέλλοντος του Ολυμπιακού μας. Μετά το διοικητικό συμβούλιο της Δευτέρας 22/6 θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον σχεδιασμό της αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, που έχει ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί, με σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μια σπουδαία πορεία στο Champions League».

espressonews.gr


Πηγή: newspiper
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα