Αναζήτηση
Νησιά στην Άκρη: Χάλκη | iShow.gr
Ειδήσεις
Νησιά στην Άκρη: Χάλκη
Τετάρτη, 3 Απριλίου 2024
12:21

Στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Νησιά στην Άκρη», που θα προβληθεί στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 05 Απριλίου στις 17:00, ταξιδεύουμε ανάμεσα στη Ρόδο και την Τήλο, όπου βρίσκεται η Χάλκη, το μικρό νησί, με τα πολύχρωμα σπίτια που απλώνονται σαν μέρος ενός γοητευτικού σκηνικού, γύρω από το λιμάνι.

Είναι απόγευμα και το νήσος Χάλκη το καραβάκι που συνδέει τη Χάλκη με την Ρόδο φτάνει στο λιμάνι. Ο Βασίλης, ο καπετάνιος του, γεννημένος μέσα σε καΐκι γνωρίζει τα σημάδια του καιρού και με την άφιξη σπεύδει να τραβήξει το τρεχαντήρι του στο μικρό καρνάγιο του νησιού πριν νυχτώσει.

Την επομένη, πρωί- πρωί, οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα, ξημερώνουν Θεοφάνια. Ο παπά Σάββας τελεί την λειτουργία με τους λιγοστούς που μαζευτήκαν στην εκκλησία και ύστερα όλοι μαζί κατεβαίνουν στο λιμάνι για την ρίψη του σταυρού. Αργότερα, ο παπά Σάββας, ο νέος που έπιασε τον Σταυρό και ο επίτροπος της εκκλησίας, ο Δημήτρης από το απόγευμα μέχρι το τελευταίο φως περιφέρονται στα δρομάκια του νησιού. Με ένα κλωνάρι βασιλικό ο ιερέας «αγιάζει» ανοιχτά και κλειστά σπίτια, τουριστικά καταλύματα, νέες οικοδομές για να φύγει μακριά κάθε κακό. Όταν η νύχτα έρθει, φτάνει και η μικρή πομπή στην τελευταία στάση της, στην εκκλησία.

Σχετικά πρόσωπα
Χριστίνα Τσακμακά
Διονυσία Κοπανά
Γιώργος Σαβόγλου
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551