Αναζήτηση
Ειδήσεις
CBGB (2013) – O Άλαν Ρίκμαν στο θρυλικό κλαμπ CBGB και στην γέννηση της Punk
Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2013
17:34

Pame Cinema -

Αν κάποιος επισκεφτεί σήμερα το Νο 315 στην οδό Βowery στο Manhattan θα δει το κατάστημα του Ελληνικής καταγωγής σχεδιαστή μόδας John Varvatos. Όμως, πριν από αυτό, ο χώρος είχε φιλοξενήσει για 33 χρόνια ένα από τα πιο εμβληματικά clubs της Rock σκηνής.

To 1973 o μουσικός Hilly Kristal μετακόμισε το club του από το West Village στο Manhattan και το ονόμασε CBGB, τα αρχικά από το Country, Blue Grass και Blues, θέλοντας να φιλοξενήσει αυτά τα είδη μουσικής.

Ωστόσο έμελλε να γίνει το κέντρο δημιουργίας ενός νέου είδους μουσικής, της Punk και του New Wave, καθώς το θρυλικό club έγινε στέκι για συγκροτήματα και μουσικούς όπως οι Ramones, The Dictators, Patti Smith, The B-52′s, Blondie, Television και Talking Heads, ενώ το 1978 φιλοξένησε και τους Police στην πρώτη τους εμφάνιση στις ΗΠΑ.

Ο ιδιοκτήτης του Kristal είχε δύο κανόνες για τα συγκροτήματα που φιλοξενούσε: Έπρεπε να παίζουν μόνον πρωτότυπη μουσική – οι διασκευές απαγορευόντουσαν – και να φέρνουν τον δικό τους εξοπλισμό.

Το club μετά το ’80 και μέχρι το κλείσιμό του το 2006 για οικονομικούς λόγους (μεγάλη αύξηση του ενοικίου) έγινε γνωστό για την Hardcore Punk, ενώ το όνομα αναβίωσε πάλι το 2012 σαν το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη. Το φεστιβάλ CBGB διοργάνωσε δωρεάν συναυλίες στην Times Square και στο Central Park, όπου φιλοξένησε δεκάδες συγκροτήματα. Ο Kristal πέθανε το 2007 σε ηλικία 75 ετών.

Η ταινία CBGB έρχεται από τον σκηνοθέτη Randall Miller (Bottle Shock) σε σενάριο δικό του και της γυναίκας του Jody Savin, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Hilly Kristal έχει αναλάβει ο θαυμάσιος Alan Rickman, που έπαιζε και στο Bottle Shock. Μαζί του και η Ashley Greene που έκανε την Alice Cullen στο Twilight Saga στο ρόλο της Lisa Kristal.

Τo CBGB θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 11 Οκτωβρίου 2013, στα πλαίσια του ομώνυμου φεστιβάλ (9-13 Οκτωβρίου).

Μια σειρά από τα poster της ταινίας:

cbgb-movie-poster-650_0

CBGB (2013) – O Άλαν Ρίκμαν στο θρυλικό κλαμπ CBGB και στην γέννηση της Punk

Πηγή: pame-cinema.gr
Σχετικά με την είδηση πρόσωπα
Ράνταλ Μίλερ
Jody Savin
Άλαν Ρίκμαν
Άσλεϊ Γκριν
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: webmaster@ishow.gr
Δελτία τύπου: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551