Αναζήτηση:
Πρεμιέρα απόψε για την Μάγια Τσόκλη στη ΝΕΤ
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013
15:02
Πρεμιέρα απόψε «Ταξιδεύοντας με την Μάγια Τσόκλη» στις 23:00 στη ΝΕΤ "Μαδαγασκάρη: ακολουθώντας τον ΡΝ7 (μέρος πρώτο)".

Υπάρχει ένας δρόμος που κάνει τους ταξιδιώτες να ονειρεύονται.
Είναι ο ΡΝ 7 στη Μαδαγασκάρη, που συνδέει την πρωτεύουσα Ανταναναρίβο με το Νότο.

Η Μάγια Τσόκλη προσπερνά τους μαγευτικούς οριζόνες της γης των Μερίνα και επισκέπτεται την Αντσιραμπέ, γνωστή για τις χειροκίνητες άμαξες, αλλά και για τα ιαματικά λουτρά που κάποτε απολάμβαναν οι ευρωπαίοι που διέμεναν στο Hotel des Termes.

Παρακολουθεί την ταφική παράδοση Φαμαντιάνα, ή αλλιώς το γύρισμα των οστών, επέκταση του αρχαίου εθίμου της διπλής κηδείας. Μπαίνει στη χώρα των Μπετσιλέου που είναι διάσημοι ξυλογλύπτες. Διάσημοι και προβληματισμένοι τελευταία, από την αποψίλωση των δασών που αποτελεί το πρώτο περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας.

Ενημερωμένες για το θέμα είναι και οι κυρίες της Σουατανάνα που συνεταιρίστηκαν και είδαν τα μεταξωτά υφαντά τους να τους αποφέρουν σημαντικά κέρδη.

Από τις αξέχαστες εμπειρίες του ταξιδιού στη Μαδαγασκάρη είναι η συνάντηση με τον Ινδικό Ωκεανό... και οι βαρκάδες στο μοναδικό κανάλι Παγκανάλες που φτιάχτηκε επί αποικιοκρατίας για να διευκολύνει τη μεταφορά των αγαθών προς το κύριο εμπορικό λιμάνι της Ταματάβ, μιας και η πλεύση στην τρικυμιώδη ανοικτή θάλασσα ήταν πολύ επικίνδυνη...

Παρουσιαστής: Μάγια Τσόκλη 

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο