Αναζήτηση
Ο θρυλικός «Δράκος» του Ν.Κούνδουρου ξανά στους κινηματογράφους | iShow.gr
Ειδήσεις
Ο θρυλικός «Δράκος» του Ν.Κούνδουρου ξανά στους κινηματογράφους
Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2023
18:37

Η ταινία, που ήταν μια εμπορική αποτυχία για τους δημιουργούς της όταν κυκλοφόρησε, έχει διαγράψει φυσικά μια μακριά διαδρομή στην Ελλάδα όπου πολλοί από τους συντελεστές της (Νίκος Κούνδουρος,Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μάνος Χατζηδάκις, Ντίνος Ηλιόπουλος, Θανάσης Βέγγος κ.α) απέκτησαν με το πέρασμα του χρόνου, μυθικές διαστάσεις ως προσωπικότητες.

Ομως Ο Δράκος έχει διαγράψει μεγάλη πορεία και στο εξωτερικό, ξεκινώντας με την προβολή του στο διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1956, όπου απέσπασε Ειδική Μνεία, αλλά και πιο πρόσφατα όταν ένας από τους διασημότερους σύγχρονους Αμερικάνους συγγραφείς, ο Jonathan Franzen, στο μυθιστόρημα του Ελευθερία, “βάζει” τους πρωταγωνιστές του να παρακολουθούν τον Δράκο σε προβολή στον κινηματογράφο.

Η αναφορά της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου από τον Franzen προκάλεσε μια ανανέωση του ενδιαφέροντος για το έργο του Ν.Κούνδουρου και οδήγησε τον κριτικό κινηματογράφου της Guardian Peter Bradshaw να χαρακτηρίσει τον Δράκο “σπουδαία ταινία”.

Πρόσφατα όλες οι ταινίες του Νίκου Κούνδουρου και φυσικά Ο Δράκος έχουν ψηφιοποιηθεί και η ταινία θα προβάλλεται από τις νέες ψηφιακές κόπιες.

INFO: Από τις 31 Αυγούστου στον κινηματογράφο Ριβιέρα

Πηγή: https://www.koutipandoras.gr/

Σχετικά πρόσωπα
Μάνος Χατζηδάκις
Ιάκωβος Καμπανέλλης
Ντίνος Ηλιόπουλος
Νίκος Κούνδουρος
Θανάσης Βέγγος
Jonathan Franzen
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551