Αναζήτηση:
«Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013
18:45


«Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι

«…μια ιστορία σύγχρονη και παλιά μαζί»

 

Από την Καμεράτα- Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

και τον μαέστρο Γιώργος Πέτρου

 

Αφήγηση: Όλια Λαζαρίδου

 

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 (20:30)

Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» 

 

«Βρίσκομαι σε μια αίθουσα συναυλιών. Παίζουν Βιβάλντι και με το πρώτο θέμα βλέπω το κάθισμα πλάι μου αδειανό... Μια καταιγίδα ξέσπασε κραυγάζοντας... ένα σφύριγμα σκίζει την πολιτεία στα δυο... αφήνοντας να διαφανεί ο ήχος από ένα παλιό τσέμπαλο... Όλα αυτά μπερδεύτηκαν μέσα μου, μαζί με ένα εξαίσιο θέμα του Βιβάλντι που είχα ακούσει πριν από λίγες μέρες και που εξακολουθούσε να επανέρχεται τυραννικά στη μνήμη μου...». 

Απόσπασμα από το κείμενο του Μ. Χατζιδάκι που συνοδεύει το Χαμόγελο της Τζοκόντας 

Η πολυβραβευμένη Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς προβεβλημένου μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Γιώργου Πέτρου, συνεχίζει τις ‘περιπετειώδεις μουσικές της αναζητήσεις’, παρουσιάζοντας το αριστουργηματικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι, Το χαμόγελο της Τζοκόντας, με αφηγήτρια την σπουδαία ελληνίδα ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα της Ορχήστρας στον μεγάλο έλληνα συνθέτη, οι διάφανοι και μαγευτικοί ήχοι της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι (σε σύγχρονα όργανα) συνδιαλέγονται με τέσσερα δημοφιλή Κοντσέρτα του μεγάλου συνθέτη του ιταλικού μπαρόκ, Αντόνιο Βιβάλντι (σε όργανα εποχής).

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου (8:30 το βράδυ) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Τιμές εισιτηρίων € 16 ,00 – 30,00 – 43,00 - 60,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές € 8,50 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 11,00 (65+, πολύτεκνοι)

 

 


Πηγή: athensbars.gr
Συζητήστε για την είδηση
 Δημοσίευση στο

Σχετικά με την είδηση πρόσωπα