Αναζήτηση
στο iShow.gr
στο πρόγραμμα τηλεόρασης
Μαρίκα Νίνου: Τι παράξενη κοπέλα είσ’ εσύ... | Παρασκήνιο - 34ος κύκλος - iShow.gr
Παρασκήνιο - 34ος κύκλος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ντοκυμαντέρ
Ενημερωτική εκπομπή
Είδος
Σειρά εκπομπών - ντοκυμαντέρ, ελληνικής παραγωγής, γύρω από τον πολιτισμό.
Συντελεστές
Κύκλοι
1
1
34
Επεισόδιο 34.6:  Μαρίκα Νίνου: Τι παράξενη κοπέλα είσ’ εσύ...

Το πέρασμά της σύντομο και φλογερόαπό το πάλκο, από την δισκογραφία και από την ζωή. Ο μύθος της, αξεπέραστος μέχρι σήμερα.
Η εκπομπή καταθέτει φόρο αγάπης στην Μαρίκα Νίνου, ψάχνοντας 52 χρόνια μετά το θάνατό της, για τους τρόπους που αυτή η ευλογημένη όσο και καταραμένη «παράξενη κοπέλα», λειτούργησε πάνω στην τέχνη της, τόσο ασυνείδητα καιτόσο παθιασμένα αλλά και για τους λόγους που αυτή η μοναδική εκφραστική δύναμη, είναι πάντα στην καρδιά μας.
Πλούσιο και ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό,εξαίρετες ερμηνείες της σε σπουδαία τραγούδια του Τσιτσάνη, του Χιώτη κλπ. καθώς και το μοναδικό οπτικοακουστικό υλικό που διασώζεται με την Μαρίκα Νίνου, πλαισιώνουν τους καλεσμένους αυτού του αφιερώματος.

Πληροφορίες

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κοντογιάννης, η τραγουδίστρια Μελίνα Κανά, μιλούν για μια κλασσική πλέον με απόλυτα κριτήρια φωνή.
Η Νούνια Γεραμιάν, μέλος της Αρμενικής Παροικίας της Ελλάδος, μιλά για το κοριτσάκι που έψελνε κάθε μεγάλη εβδομάδα για τους συμπατριώτες της στην Αρμένικη εκκλησία τους στην Κοκκινιά κερδίζοντας από τότε τη θέση της στους εκλεκτούς τους.
Ο Γιάννης Σταματίου ή Σπόρος, ο σπουδαίος σολίστας του μπουζουκιού, θυμάται την Μαρίκα της τελευταίας πικρής περιόδου της.
Η πιανίστα κυρία Βαγγελιώ Μαργαρώνη, μόνιμη και πολύτιμη συνεργάτις του Βασίλη Τσιτσάνη και στενή φίλη της Μαρίκας, θυμάται και διηγείται για σημαντικές περιόδους της κοινής τους διαδρομής.
Και η Γκιούλα Αταμιάν, ανηψιά της Μαρίκας Νίνου που μεγάλωσε μαζί της, ξεδιπλώνει από την αρχή το παραμύθι μιας παθιασμένης μικρής ζωής. Της νεαρής Αρμένισας ακροβάτισσας που έγινε η μεγαλύτερη Ελληνίδα τραγουδίστρια της εποχής της.

iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz