Αναζήτηση:

Ειδήσεις - Μάνος Χατζιδάκις

1 

Χθες, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, ο οποίος όμως  δεν έλειψε ούτε λεπτό από τον περίφημο διάδρομο του πρώτου ορόφου του Ραδιομεγάρου.
Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες», όπως έλεγε και ο ίδιος.
Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, στις 20:30, προβάλλεται στο Ίδρυμα Μιχάλης  Κακογιάννης η ταινία  «Ο Δράκος» του Νίκου Κούνδουρου με την οποία  ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης «Τάσος Ζωγράφος, Αναδρομική», που φιλοξενήθηκε στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (12 Μαΐου - 29 Ιουνίου 2014).
Στις 23 Δεκέμβρη, Δευτέρα, στο Ίδρυμα Κακογιάννη και ώρα 21.00 η βραδιά θα είναι γεμάτη με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι.
Η πολυβραβευμένη Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς προβεβλημένου μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Γιώργου Πέτρου, συνεχίζει τις ‘περιπετειώδεις μουσικές της αναζητήσεις’, παρουσιάζοντας το αριστουργηματικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι, Το χαμόγελο της Τζοκόντας, με αφηγήτρια την σπουδαία ελληνίδα ηθοποιό Όλια Λαζαρίδου.
Μια ολόκληρη εκπομπή – αφιέρωμα με για τον Μάνο Χατζιδάκι.
Με ένα αφιέρωμα στις ανατρεπτικές ιδέες του Μάνου Χατζιδάκι ολοκληρώνουν την σεζόν οι «Πρωταγωνιστές».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αιτία τα όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην ΕΡΤ, κατέληξε πως το φινάλε αυτής της τηλεοπτικής χρονιάς πρέπει να το γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις και το Τρίτο Πρόγραμμα.
Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη, γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι, από τον Μύρθιο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και της Αλίκης Αρβανιτίδου. Σύμφωνα με τον ίδιο κληρονόμησε από τη μητέρα του «όλους...
Το τραγούδι μου θα το θυμάστε και θα το’ χετε εντός σας».
Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του ποιητή Νίκου Γκάτσου (12 Μαΐου 1992) ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Παρασκήνιο», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δημογεροντάκη.
Ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 στις 7 μμ.
Η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας, ο Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη, «τη διατηρητέα κι όχι την άλλη, τη φριχτή, που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες».
1