Αναζήτηση:

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, Μέρος 1ο

 

(Harry Potter and the deathly hallows - Part 1)

  2010
έχει βαθμολογηθεί με Μ.Ο.
3,00 από 2 μέλη
Διάρκεια:
140'
Σκηνοθεσία:
Ντέιβιντ Γέιτς
Σενάριο:
Στηβ Κλόουβς
Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
Παραγωγή:
David Barron
David Heyman
Τιμ Λιούις

Υπόθεση

Το 1ο Μέρος ξεκινά με τον Χάρι, τον Ρον και την Ερμιόνη να εξορμούν για την επικίνδυνη αποστολή της ανίχνευσης και καταστροφής του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ – των Πεμπτουσιωτών. Χωρίς την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του Καθηγητή Ντάμπλντορ, για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να στηριχτούν ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν.
Στο μεταξύ, ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Αυτό όμως που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν και το οποίο έχει τεράστια αξία για τον Βόλντεμορτ είναι άλλο: ο Χάρι Πότερ. Ο Εκλεκτός γίνεται το θήραμα καθώς οι Θανατοφάγοι των κυνηγούν προκειμένου να τον οδηγήσουν ενώπιον του Βόλντεμορτ... ζωντανό.
Η μόνη ελπίδα του Χάρι είναι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν τους βρει ο Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία – τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου, ο οποίος αν αποδειχθεί ότι αληθεύει, μπορεί να χαρίσει στον Βόλντεμορτ την υπέρτατη δύναμη που αναζητά.
Ο Χάρι όμως, δεν γνωρίζει ότι το μέλλον του έχει χαραχτεί λόγο του παρελθόντος του, όταν εκείνη την μοιραία ημέρα έγινε "το Αγόρι Που Έζησε". Άντρας πλέον, ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ.

Περισσότερες Πληροφορίες

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η πλοκή του δεύτερου βιβλίου θα μοιραστεί σε 2 ταινίες, η πρεμιέρα των οποίων προγραμματίζεται για τις 18 Νοεμβρίου 2010 και 15 Ιουλίου 2011 αντίστοιχα. Ο Χάρι Πότερ, ο Ρον και η Ερμιόνη θα είναι και πάλι εδώ για την τελική αναμέτρηση των Μάγων με τον Λόρδο Βόλντεμορτ και τους Θανατοφάγους του.

Τα γυρίσματα ήδη ξεκίνησαν για την κινηματογραφική μεταφορά του 7ου και τελευταίου βιβλίου της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου».

Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Ντέιβιντ Γέιτς, σκηνοθέτης και του περσινού μπλοκμπάστερ, «Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα». Αυτή την περίοδο ο Γέιτς εργάζεται στην επόμενη ταινία του franchise, «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ» και θα γίνει, έτσι, ο πρώτος σκηνοθέτης που θα σκηνοθετήσει περισσότερες από δύο ταινίες της σειράς ταινιών του Χάρι Πότερ. Επίσης, ο Ντέιβιντ Χέιμαν, ο άνθρωπος που έφερε το project στην Warner Bros. το 1997, θα είναι παραγωγός και στο έβδομο φιλμ, όπως και στα προηγούμενα έξι. Παραγωγός θα είναι, ακόμη, ο Ντέιβιντ Μπάρον, ενώ την προσαρμογή του σεναρίου θα αναλάβει ο Στιβ Κλοβς.

«Πριν από μία δεκαετία περίπου, δώσαμε μια υπόσχεση στην Ρόουλινγκ, να μείνουμε πιστοί στο πνεύμα των βιβλίων της. «Οι Κλήροι του Θανάτου» είναι τόσο πλούσιοι, η ιστορία τόσο γεμάτη και αυτά που αποκαλύπτονται τόσα πολλά, ώστε μετά από πολλές συζητήσεις μαζί της, αποφασίσαμε ότι χρειάζονται δυο μέρη για να αποδώσουν καλύτερα το τελευταίο βιβλίο της σειράς», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χέιμαν. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Ντέιβιντ Γέιτς θα είναι ο σκηνοθέτης των «Κλήρων του Θανάτου». Μας εμπνέει όλους μας με το πάθος του για τον κόσμο και τους χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει η Τζο (Ρόουλινγκ). Είμαι πεπεισμένος ότι θα οδηγήσει το εξαιρετικό καστ και συνεργείο μας - πολλοί από τους οποίους είναι μαζί μας από την πρώτη μέρα - σε ένα αξέχαστο φινάλε».

Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γέιτς πρόσθεσε ότι, «Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με μια αξιοθαύμαστη ομάδα, τόσο στο «Τάγμα του Φοίνικα», όσο και στον «Ημίαιμο Πρίγκιψ». Τα βιβλία της Ρόουλινγκ αποτελούν έναν υπέροχο κόσμο να δουλεύεις, να αποτελείς μέρος, να δημιουργείς. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συνεχίζω να μεταφέρω τον εξωπραγματικό κόσμο της Τζο στη μεγάλη οθόνη και να είμαι ο σκηνοθέτης που θα ολοκληρώσει αυτό το απολαυστικό ταξίδι».
Το πρώτο μέρος της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τα Χριστούγεννα του 2010, με το δεύτερο μέρος να ακολουθεί το καλοκαίρι του 2011.

Οι δυο ταινίες από το έβδομο βιβλίο της Τζ. Κ Ρόουλινγκ «Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» θα διανεμηθούν στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Village Films.
“Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου” η πολυαναμενόμενη έβδομη και τελική περιπέτεια των ταινιών Χάρι Πότερ, πρόκειται να ολοκληρωθεί σε δύο μέρη, ενώ θα προβάλλεται και σε 3D.