Αναζήτηση
Josephine Wendel βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
22/08/1990
Ηλικία
34
Βιογραφικό
H Τζέσικα Ζόζεφιν Βέντελ ( Jessica Josephine Wendel, 22 Αυγούστου 1990, Αθήνα), γνωστή ως Josephine, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στον ελληνικό τελικό της Eurovision, με το τραγούδι "Dancing Night" το 2014. Έχει λάβει μέρος επίσης στο show Your Face Sounds Familiar. Τον Δεκέμβριο του 2020 αναδείχθηκε νικήτρια του διαγωνισμού Just the 2 Of Us ως ντουέτο με τον Νάσο Παπαργυρόπουλο.

Ανήκει στο δυναμικό της Panik Records.

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1990 στην Αθήνα από Λιβανέζα μητέρα και Γερμανό πατέρα ελληνικής καταγωγής. Φοίτησε σε ελληνοαμερικανικό σχολείο και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το πιάνο. Έχει δύο μικρότερα ετεροθαλή αδέλφια από τους επόμενους γάμους των γονιών της.

Μετά το σχολείο, σπούδασε Marketing - Management στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Deree College) και παράλληλα ανέβαζε ερασιτεχνικά βίντεο στο Facebook όπου τραγουδούσε κομμάτια γνωστών καλλιτεχνών

Ενώ ήταν ακόμη φοιτήτρια, γνώρισε σε ένα event τον manager και στέλεχος της δισκογραφικής εταιρίας Panik Records, Γιώργο Αρσενάκο και μετά από λίγο διάστημα ξεκίνησαν τη συνεργασία τους.

Το Μάρτιο του 2013, κυκλοφορεί το πρώτο της τραγούδι, με τίτλο "Για Μια Ακόμα Φορά" σε στίχους και μουσική του ράπερ OGE, σε συνεργασία με τον ίδιο. Το τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μέσα στην ίδια χρονιά, κυκλοφορεί άλλα τρία τραγούδια, το "Πίσω Αν Γύριζα Το Χρόνο" με τους Unique, το "Radio" με τους Lunatic & RiskyKidd και το "Όλα Αλλάζουν" με τον Snik. Τη χειμερινή σεζόν 2013-14, συνεργάστηκε με τον Νίκο Βέρτη και την Αποστολία Ζώη στο Fantasia Live.

Το 2014 γίνεται υποψήφια για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, με το τραγούδι "Dancing Night" σε στίχους/μουσική του Mark Angelo αλλά τελικά ήρθε τελευταία στον ελληνικό τελικό, χάνοντας τη πρώτη θέση από τους Freaky Fortune και RiskyKidd με το τραγούδι "Rise Up".

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, κυκλοφορεί το τραγούδι "Δρόμος Αγάπης" σε συνεργασία με τους Dj Kass και OGE ενώ το Νοέμβριο συνεργάζεται με τον DJ Pitsi για το τραγούδι "Turn Off The Lights".

Το 2015 ξεκινάει να εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο "Apotheke" με την Καίτη Γαρμπή και παράλληλα, μέσα στη χρονιά κυκλοφορεί δύο νέα τραγούδια. Το "Προσεχώς" σε μουσική/στίχους Γαβριήλ Γαβριηλίδη και το "Εσύ Κι Εγώ" σε μουσική Τέο Τζήμα και μουσική Δημήτρη Μπερή.

Έπειτα, το 2016 συμμετέχει ως διαγωνιζόμενη... Διαβάστε περισσότερα
στο ψυχαγωγικό show του ΑΝΤ1, Your Face Sounds Familiar ενώ παράλληλα εμφανίζεται για πρώτη φορά στο MadWalk - The Fashion Music Project με τους OtherView και την Μαρία Κορινθίου, ερμηνεύοντας το τραγούδι "All About The Bass" της Meghan Trainor και στο MadWalk Cyprus, ερμηνεύοντας το "Love, Sex, Magic" με τον Κωνσταντίνο Φραντζή. Ακόμα, μέσα στη χρονιά κυκλοφορεί δύο τραγούδια. Το "Καλοκαιρινές Στιγμές" με τους REC και το "Σαν Παραμύθι" με τους The Gatsbies.

To 2017 ξεκινάει live εμφανίσεις στο νυχτερινό μαγαζί BOX Athens με τα συγκροτήματα OtherView και Melisses ενώ μέσα στο Μάρτιο, κυκλοφορεί ένα τραγούδι, με τίτλο "Cocktail".

Λίγο αργότερα, εμφανίζεται ξανά στο MadWalk - The Fashion Music Project, αυτή τη φορά με την Κόνι Μεταξά όπου ερμηνεύουν το νέο τους τραγούδι "Sha La La (Αμάξι)". Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφορεί το τραγούδι της "Δυό Σταγόνες Νερό" σε στίχους των OtherView, με τους οποίους έκανε και εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο "Fantasia Live" τη χειμερινή σεζόν 2017-2018.

Το Φεβρουάριο του 2018, ξεκίνησε τη δική της κολεξιόν αθλητικών κολάν σε συνεργασία με την εταιρία ρουχισμού Type Of Love, η οποία ολοκληρώθηκε σύντομα. Το ίδιο καλοκαίρι, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, "Μάγια" σε στίχους/μουσική Λεωνίδα Σώζου, ενώ έκανε και κάποιες live εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη με τους Κόνι Μεταξά και Λευτέρη Πανταζή. Τον Οκτώβριο, έκανε και μια guest εμφάνιση στην ελληνική εκδοχή του show μόδας, "My Style Rocks".

Τη χειμερινή σεζόν 2018-2019 εμφανίζεται στα νυχτερινό κέντρο "Αθηνών Αρένα" με τους Νίκο Οικονομόπουλο, Άννα Καμαρινού, Αναστάσιο Ράμμο και Στέλιο Λεγάκη, ενώ πρωταγωνιστεί και στη μουσική επιθεώρηση "Κάνω Καμπάκ" των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, μαζί με τους Φώτη Σεργουλόπουλο, Τζένη Διαγούπη και Κωνσταντίνο Φραντζή, στο Shamone Club.

Στις 17 Ιανουαρίου 2019, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Πες Μου Πως" σε συνεργασία με τον ράπερ Bo και στις 9 Μαρτίου, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Τι". Τον Ιούνιο του 2019, εμφανίστηκε στα Mad Video Music Awards με τους Goin' Through και τον Mike, όπου τραγούδησαν μαζί. Επίσης, τον ίδιο μήνα συμμετείχε στο Color Day Festival και ξεκίνησε την καλοκαιρινή της περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Σεπτέμβριο του 2019, ξεκίνησε την αμερικανική της περιοδεία "JSPN Tour" σε Φλόριντα, Μαϊάμι, Φιλαδέλφεια & Νέα Υόρκη. Στις 13 Οκτωβρίου, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, "Δεν Έχω Σήμα".

Την σεζόν 2019-2020 εμφανίζονταν στο νυχτερινό μαγαζί Κέντρο Αθηνών μαζί με τους Νίκο Οικονομόπουλο και Αναστάσιο Ράμμο. Το καλοκαίρι του 2020 εμφανίζεται στο Romeo Club με τους Θοδωρή Φέρρη, Κατερίνα Λιόλιου και Χρήστο Ζώτο ενώ κυκλοφόρησε τα τραγούδια, "Φήμη" μαζί με τον MadClip, "Εγώ" και "Portofoli".

Τη σεζόν 2020-2021 συμμετέχει στο σόου "Just the 2 Of Us" ως ντουέτο με τον Νάσο Παπαργυρόπουλο όπου και αναδείχθηκαν νικητές.

Στις 19 Απριλίου 2021, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο "100%".
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Νίνο - Ζόζεφιν: Η κοινή φώτο με την οποία έβαλαν τέλος στις φήμες περί κρίσης στη σχέση τους Νίνο - Ζόζεφιν: Η κοινή φώτο με την οποία έβαλαν τέλος στις φήμες περί κρίσης στη σχέση τους  πριν 1 μήνα
Νίνο-Ζόζεφιν: Ήρθε το τέλος της σχέσης; Νίνο-Ζόζεφιν: Ήρθε το τέλος της σχέσης;  πριν 1 μήνα
The 2Night Show: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται την Ζοζεφίν και τον Νίκο Μωραΐτη The 2Night Show: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται την Ζοζεφίν και τον Νίκο Μωραΐτη  πριν 2 μήνες
Ζόζεφιν: Μιλά για τον έρωτά της με τον Νίνο και την καθημερινότητά τους Ζόζεφιν: Μιλά για τον έρωτά της με τον Νίνο και την καθημερινότητά τους  πριν 3 μήνες
Ζόζεφιν: Το φόρεμα και η ερώτηση για τη ζήλεια του Νίνο Ζόζεφιν: Το φόρεμα και η ερώτηση για τη ζήλεια του Νίνο   πριν 6 μήνες
Josephine: Η πρώτη της φωτογραφία με τον Νίνο Josephine: Η πρώτη της φωτογραφία με τον Νίνο  πριν 8 μήνες
Ζόζεφιν – Νίνο: Έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους Ζόζεφιν – Νίνο: Έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους  πριν 10 μήνες
Η Ζόζεφιν στην πρώτη της δήλωση μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Νίνο Η Ζόζεφιν στην πρώτη της δήλωση μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον Νίνο  πριν 1 έτος
Nίνο – Josephine: Το νέο ζευγάρι της πόλης; Nίνο – Josephine: Το νέο ζευγάρι της πόλης;  πριν 1 έτος
"The Voice of Greece": Τα Battles ξεκινούν και οι coaches φέρνουν ενισχύσεις  πριν 1 έτος
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551