Αναζήτηση
Busta Rhymes βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
20/05/1972
Ηλικία
52
Βιογραφικό
Ο Τρέβορ Ταχίμ Σμιθ Τζούνιορ (Trevor Tahiem Smith Jr.) ή περισσότερο γνωστός ως Busta Rhymes (γεννηθείς στις 20 Μαΐου το 1972) είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, και ηθοποιός.
Ο Chuck D των Public Enemy του έδωσε το όνομα Busta Rhymes εκ του πρώην παίκτη ράγκμπι Τζόρτζ "Μπάστερ" Ριμς (George "Buster" Rhymes).

Ο Busta γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από Τζαμαϊκανούς γονείς την Τζεραλντίν Γκριν και τον Τρέβορ Σμιθ. Η μουσική καριέρα του Busta ξεκινά στην ηλικία των 16 ετών όντας μέλος της χιπ χοπ ομάδας Leaders of the New School μαζί με τους συμπατριώτες του από το Λονγκ Άιλαντ Τσάρλι Μπράουν, Dinco D και τον Cut Monitor Milo.
Φοίτησε στο Uniondale High School λύκειο στην τάξη του '92. Ξεκίνησαν της ηχογραφήσεις το 1989 και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους με τίτλο "A Future Without a Past" το 1991 με την δισκογραφική Elektra Records. Το 1993 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ με τίτλο "T.I.M.E. (The Inner Mind's Eye)".
Ο Busta Rhymes με την εξαιρετική του εκτέλεση στο "A Tribe Called Quest's 'Scenario' " τον ώθησε στις πολιτισμικές συνειδήσεις. Λίγο αργότερα πάραυτα, εσωτερικά προβλήματα προέκυψαν λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του Busta καθώς επίσης γιατί ο Busta δεν οδήγησε τα μέλη των LONS σε μουσικό φεστιβάλ για αισθηματικούς λόγους, και το γκρουπ διαλύθηκε στο στήσιμο του Yo! MTV Raps.

Ο Busta αναδείχθηκε με μια σόλο επιτυχία το 1996, το "Woo Hah!! Got You All in Check" από το πλατινένιο του δίσκο The Coming. Το δεύτερο του άλμπουμ, When Disaster Strikes, κυκλοφόρησε το 1997, το οποίο είχε τις επιτυχίες "Put Your Hands Where My Eyes Could See" και "Dangerous".

Το 1998, ο Busta ηχογράφησε το Extinction Level Event (Final World Front. Το κομμάτι "Gimme Some More" — το οποίο είχε τον ήχο του σάουντρακ της ταινίας Ψυχώ (Psycho) του Μπέρναντ Χέρμαν — έφτασε το νούμερο 5 στο τσαρτ του UK singles τον Ιανουάριο του 1999. Ο Busta έτυχε μεγαλύτερης υπερατλαντικής επιτυχίας τον Απρίλιο όταν το σιγκλ "What's It Gonna Be?!", με συμμετοχή της Τζάνετ Τζάκσον, έφτασε το US και το UK Top 10. Το άλμπουμ έκανε σημαντικότερη αίσθηση,για την ταχύτερη ερμηνεία που έχει ποτέ κάνει ο Busta, στο τραγούδι με τίτλο "Iz They Wildin Wit Us & Gettin' Rowdy Wit Us?", σε συνεργασία με τον Mystikal.

Ο Busta υπήρξε μέλος των Nation of Gods and Earths, και έχει δηλώσει δημόσια ότι ασπάζεται το Ισλάμ το οποίο αποτελεί και κομμάτι της ζωής του.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551