Αναζήτηση
Γουίλιαμ Φίχτνερ (William Fichtner) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
27/11/1956
Ηλικία
68
Βιογραφικό
Ο William Edward "Bill" Fichtner (γεννημένος στις 27 Νοεμβρίου, 1956) είναι ένας αμερικανός ηθοποίος, επίσης γνωστός και ως Bill Fichtner.
Ο Fichtner γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και οι ρίζες του φτάνουν εώς τη Γερμανία. Αφού αποφοίτισε από το State University of New York at Brockport με Bachelor of Arts στην ποινική δικαιοσύνη το 1978 αποφάσισε να σπουδάσει στο American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης. Έχει δύο παιδιά, τα οποία είναι καρποί των σχεσεών του με την πρώτη του γυναίκα Betsy Aidem, με την οποία χώρισε το 1996 το ένα και με την τωρινή του σύζυγο Kymberly Kalil το άλλο.

Ο Fichtner ξεκίνησε την καριέρα του με την τηλεοπτική σειρά "As the World Turns" το 1987.
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές αμερικάνικες ταινίες όπως οι ταινίες Επαφή, Ένταση, Αρμαγεδδών, Μαύρο Γεράκι: Η Κατάρριψη και Crash. Για την τελευταία, βραβεύτηκε, μαζί με το υπόλοιπο καστ της ταινίας, με το βραβείο "Καλύτερης Συνολικής Ερμηνείας" στα Screen Actors Guild και Broadcast Film Critics Choice.
Το 2005, ο Fichtner πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά Invasion. Με το τέλος της σειράς το 2006 ο Fichtner επιλέχθηκε για τον ρόλο του Πράκτορα Alexander Mahone στην δημοφιλή αμερικανική σειρά Prison Break.
Φωτογραφίες
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551