Αναζήτηση
Μάικλ Τζέι Φοξ (Michael J. Fox) βιογραφία, βιογραφικό - iShow.gr
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΝΕΑ
Γέννηση
09/06/1961
Ηλικία
63
Βιογραφικό
O Μάικλ Τζέι Φοξ είναι Αμερικανός ηθοποιός, γεννημένος στις 9 Ιουνίου 1961 στο Έντμοντον της Αλμπέρτα του Καναδά.

Σε ηλικία 10 χρονών μετακόμισε μαζί με τους γονείς του και τις τρεις αδερφές του στο Βανκούβερ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί σκέφτηκε για πρώτη φορά να γίνει ηθοποιός. Στα δεκαπέντε του πήρε τον πρώτο του ρόλο, παίζοντας το ρόλο ενός δεκάχρονου παιδιού στην ταινία Leo and Me (1976). Κεντρίζοντας λίγο λίγο την προσοχή στον Καναδά θεωρήθηκε ως ανερχόμενο αστέρι.
Ο ίδιος συνειδητοποίησε την αγάπη του για την ηθοποιία παίρνοντας μέρος στο θεατρικό έργο The Shadow Box.
Σε ηλικία δεκαοκτώ χρονών μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου του προτάθηκαν πολλοί ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές, όμως η επιτυχία του αυτή σταμάτησε νωρίς καθώς οι προτάσεις που είχε περιορίστηκαν σημαντικά.
Έτσι για λίγο καιρό βρέθηκε σε δυσχερή θέση ώσπου κάποια στιγμή έλαβε τηλεφώνημα από τον ατζέντη του ο οποίος του πρότεινε να αντικαταστήσει τον Άλεξ Κίτον στην τηλεοπτική σειρά Family Ties (1982). Αυτή ήταν η κίνηση που σηματοδότησε θετικές εξελίξεις για την μετέπειτα καριέρα του, αφού πρωταγωνίστησε στις εξής ταινίες: Teen Wolf (1985), High School U.S.A. (1983) (TV), Poison Ivy (1985) (TV) και στην πασίγνωστη τριλογία Back to the Future (Επιστροφή στο Μέλλον) (1985). To 1991, οπότε και τελείωσε η τριλογία, ο Μάικλ Τζέι Φοξ γύρισε κάποιες ταινίες μικρού μήκους ενώ συμμετείχε και σε διάφορα διαφημιστικά σποτ. Παράλληλα τραγούδησε κάποια τραγούδια στην ταινία Light Of Day με την Joan Jett. Αυτά ως το 1996 όταν και έδωσε τα χέρια με το ABC για να επιστρέψει στη μικρή οθόνη και να πρωταγωνιστήσει στην σειρά Spin City (1996-2000).
Κατά την τετραετία αυτή συμμετείχε σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές, με πιο σημαντική αυτή στην ταινία Stuart Little (Ο ποντικομικρούλης) (1999), όπου και δάνεισε τη φωνή του στον ήρωα της ταινίας.

Το 1998 αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς βρέθηκε να πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον, την οποία ακόμα καταπολεμεί, ενώ ίδρυσε και ένα ερευνητικό ίδρυμα για τη διάγνωση και την καταπολέμηση αυτής της νόσου.
Ο Μάικλ Τζέι Φοξ ειναι παντρεμένος με την Tracy Pollan, συμπρωταγωνίστρια του στην σειρά Family Ties και μαζί έχουν τέσσερα παιδιά.
Φωτογραφίες
Τελευταίες ειδήσεις
Συγκλόνισε ο Michael J Fox στα BAFTA 2024 Συγκλόνισε ο Michael J Fox στα BAFTA 2024  πριν 1 μήνα
O Μάικλ Τζ. Φοξ δηλώνει πως δεν φοβάται τον θάνατο, παλεύοντας 25 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον! O Μάικλ Τζ. Φοξ δηλώνει πως δεν φοβάται τον θάνατο, παλεύοντας 25 χρόνια με τη νόσο του Πάρκινσον!  πριν 4 μήνες
Μάικλ Τζ. Φοξ: Η ταινία και η σκηνή με τον Ντι Κάπριο που τον έκαναν να αποσυρθεί από την υποκριτική Μάικλ Τζ. Φοξ: Η ταινία και η σκηνή με τον Ντι Κάπριο που τον έκαναν να αποσυρθεί από την υποκριτική  πριν 10 μήνες
Που θα επιστρέψει ο Marty McFly του Back to the Future; Που θα επιστρέψει ο Marty McFly του Back to the Future;  πριν 9 χρόνια
Ο Michael J. Fox στα γυρίσματα του show του Ο Michael J. Fox στα γυρίσματα του show του  πριν 11 χρόνια
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551