Αναζήτηση
Ξεκινά το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την στήριξη και την επανένταξη των ανέργων | iShow.gr
Ειδήσεις
Ξεκινά το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την στήριξη και την επανένταξη των ανέργων
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014
09:05
Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», του υπουργείου Εργασίας, για τους ανέργους.

Το πρόγραμμα, το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση έως την 1η Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει ολοκληρωμένες και εξατομικευμένες παρεμβάσεις σίτισης και κοινωνικής φροντίδας των αστέγων οι οποίες θα αποτυπώνονται σε ατομικό σχέδιο επανένταξης.

Ποιοί είναι οι στόχοι του προγράμματος

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, στόχοι του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 800 άστεγοι, είναι:

- Η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. Παροχή στήριξης προκειμένου να ξαναστήσουν τα νοικοκυριά τους.

- Η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσω της προώθησης στην απασχόληση ,εργασία στον ιδιωτικό τομέα, κατάρτιση, επαγγελματική δραστηριοποίηση, απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Σε ποιούς απευθύνεται το πρόγραμμα

Σύτμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται συγκεκριμένα σε:

- Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Κοινωνικούς Ξενώνες Αστέγων ή Ξενώνες Ύπνου ή κάνουν χρήση των υπηρεσιών Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας Αστέγων

- Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί ως άστεγοι από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων

- Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας

- Άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν σπουδάζουν

Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται και η στήριξης μετακίνησης - μετοίκησης από περιφέρεια σε περιφέρεια, από πόλη σε χωριό και η εγκατάσταση σε αγροτική περιοχή κ.λ.π.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 9.400.000 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού.

newsit

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551