Αναζήτηση
Ξαφνική αλλαγή στάσης ΜΜΕ απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ. Tι συμβαίνει; | iShow.gr
Ειδήσεις
Ξαφνική αλλαγή στάσης ΜΜΕ απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ. Tι συμβαίνει;
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014
13:35
Γράφαμε πριν μερικές ημέρες για την αποκατάσταση των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης αλλά και με τους νεόκοπους εκδότες και καναλάρχες. Φαίνεται ότι κάποιοι στην Κουμουνδούρου κάνουν καλή δουλειά και προσεγγίζουν τα media καθώς ξέρουν ότι μόνο μια συμφωνία πίσω από τις κουρτίνες θα τους εξασφαλίσει την εκλογική νίκη αλλά και την ανοχή όπου και όποτε τη χρειαστούν.
Έτσι, βλέπουμε να δημιουργείται ένα μέτωπο εκδοτών που αρχίζουν και διάκεινται φιλικά προς τον Αλέξη Τσίπρα κι ένα άλλο που «ούτε κρύο, ούτε ζέστη». Ουσιαστικά δηλαδή σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίζει μπάλα μόνος του αφού με τους μεν θα τα έχουν κάνει «πλακάκια», με τους δε θα έχουν μια ιδιότυπη ανακωχή όπου ο ένας δεν θα πειράζει τον άλλον.
Αν διαβάσετε τις εφημερίδες και δείτε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές θα διαπιστώσετε ότι ο κ. Τσίπρας έπεσε στα μαλακά σχετικά με τις οικονομικές ανοησίες που είπε στη ΔΕΘ. Ένα πρόγραμμα που δεν στηρίζεται πουθενά, που απλά χαϊδεύει αυτιά και που δεν έχει καμιά ελπίδα να εφαρμοστεί, αντί να «ξεσκιστεί» από τους βαρόνους των media, απλά έγινε μια κριτική, τέθηκαν κάποια ερωτήματα και δεν υπήρξε μια γενικότερη σκληρή κριτική. Ούτε καν ότι το πρωί έλεγαν ότι το κόστος του προγράμματός τους είναι 8-9 δις και το βράδυ το ανέβασαν σε πάνω από11 δις δεν ειπώθηκε τίποτε. Ούτε καν ότι άλλα λέει ο Μηλιός, άλλα ο Σταθάκης, άλλα ο Δραγασάκης ενώ υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα εντός του ΣΥΡΙΖΑ με τον Π. Λαφαζάνη που δεν του πολυάρεσε αυτή η στροφή στο ρεαλισμό.
Όλα πέρασαν έτσι απλά, λες και ο Τσίπρας ξαφνικά έγινε ο Μεσσίας που θα ’ρθει να σώσει τη χώρα, αφού πρώτα απαντήσει σε κάποιες μικρές και ασήμαντες ερωτησούλες.
Πάρτε για παράδειγμα το Βήμα και τον κ. Ψυχάρη. Έγραφε χθες η ηλεκτρονική εφημερίδα: «Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε Συνασπισμό Ρεαλιστικής Αριστεράς». Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πίσω από το πακέτο μέτρων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και τις κραυγές της πολιτικής αντιπαράθεσης που προκάλεσαν οι υποσχέσεις του, κρύβεται η στροφή του κόμματος της αριστεράς σε πιο ρεαλιστικές θέσεις για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής».
Δηλαδή να τρελαίνεσαι τελείως. Οι ίδιοι που είχαν τον Τσίπρα για «παιδί της σφαλιάρας» τώρα τον αναγορεύουν σε μεγάλο ηγέτη. Ακόμη και τα Νέα της Δευτέρας, μετά τη ΔΕΘ δηλαδή, επικεντρώθηκαν στο ευρωπαϊκό προφίλ του κ. Τσίπρα. Μα για ποιο προφίλ μιλάνε; Εκείνο που πήγε στον Ντράγκι και του έριξε στα μούτρα την πόρτα; Με ποιους ηγέτες έχει μιλήσει ο Τσίπρας για να έχει αποκτήσει και ευρωπαϊκό προφίλ. Έλεος πια.
Είναι φανερή μια στροφή του ΔΟΛ σε πιο… αριστερές προσεγγίσεις αν και προσπαθεί να ισορροπήσει με άρθρα εναντίον του Τσίπρα, προφανώς για να μην ξεφτιλιστούν εντελώς με την οσφυοκαμψία που επιδεικνύουν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Χαλαρά και το συγκρότημα του Μπόμπολα το οποίο σε άλλες περιόδους θα είχε βγάλει τη «Μαύρη Βίβλο» του Αλέξη. Αλλά ας όψονται τα σκουπίδια που εκκρεμούν και τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη. Διότι μπορούν να τον θεωρούν ανίκανο και αμόρφωτο τον Τσίπρα εκεί στη Μεταμόρφωση, αλλά οι μπίζνες είναι μπίζνες και ο κυρ Γιώργος ξέρει καλά από αυτές.
Το συγκρότημα του Χατζηνικολάου παρέα με τον Κουρή παίζουν φουλ ΣΥΡΙΖΑ, το Πρώτο Θέμα χτυπάει την Κυριακή τον Κ. Καραμανλή, ενώ χθες έβλεπε «κυβερνητικό πανικό» που προκάλεσε η παρουσία του κ. Τσίπρα.
Τι μένει; Το συγκρότημα του Αλαφούζου το οποίο απ’ ότι μαθαίνουμε ετοιμάζεται να βάλει πλώρη για… αντιμνημονιακές θάλασσες διότι πιστεύει ότι αλλάζουν τα πράγματα. Μάλιστα, μετά το στοπ του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην ανακατασκευή της Λ. Αλεξάνδρας με λεφτά της Περιφέρειας, ο κ. Αλαφούζος ετοιμάζεται να παρακαλέσει την κ. Δούρου να του δώσει μερικά εκατομμύρια.
Όπως και στο προηγούμενο άρθρο μας για τον «ξαφνικό έρωτα» του Τσίπρα με τη μιντιακή διαπλοκή γράφαμε ότι στην κυβέρνηση δεν πρέπει να κοιμούνται με τα τσαρούχια το ίδιο κάνουμε και σήμερα. Αν θέλουν να κάνουν μάγκες τους άθλιους του ΣΥΡΙΖΑ, ας τους αφήσουν να παίζουν μπάλα μόνοι τους και να κοιτάνε πώς ο Αλέξης θα γίνει… Αλέξανδρος ο Μέγας. Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Πριν μερικά χρόνια οι εφημερίδες έγραφαν «ο Γιωργάκης» και μέσα σε λίγο καιρό, μόλις ο Παπανδρέου είδε εξουσία, έγινε αίφνης «Γιώργος».
antinews

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551