Αναζήτηση
Στέφανος Κορκολής: «Ταυτίζοµαι 100% µε τον Μίκη Θεοδωράκη» | iShow.gr
Ειδήσεις
Στέφανος Κορκολής: «Ταυτίζοµαι 100% µε τον Μίκη Θεοδωράκη»
Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015
09:35
Τη δική του τοποθέτηση σε ό,τι αφορά τον ντόρο που έγινε όταν έγινε γνωστό ότι ο Σάκης Ρουβάς επρόκειτο να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» για τα 90 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, έκανε ο Στέφανος Κορκολής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό love radio 97,5 όπου ήταν καλεσμένος, ο τραγουδοποιός διηγήθηκε τη στιγμή που πριν από δύο χρόνια είχε λάβει επιστολή από τον μεγάλο Μίκη στην οποία ο τελευταίος τού εξέφραζε τη µεγάλη του εκτίµηση για το ταλέντο και τη µουσική του ευφυΐα.

Με αφορµή την τοποθέτηση του Μίκη Θεοδωράκη στο όλο θέµα, για το οποίο δήλωσε «θεωρώ καλύτερη τη χειρότερη εκτέλεση από µια απαγόρευση», ο Στέφανος Κορκολής σχολίασε στην real: «∆εν προσθέτω ούτε ένα σηµείο στίξης παραπάνω από αυτά που είπε ο Μίκης Θεοδωράκης. Η ταύτισή µου είναι 100% µαζί του. Είναι δικαίωµα κάθε καλλιτέχνη να δοκιµάζει να κάνει κάτι, δεν µπορείς να του το στερήσεις γιατί τότε µιλάµε για φασισµό, που ο ίδιος ο Θεοδωράκης έχει πολεµήσει».

Ο Στέφανος. Κορκολής επισήµανε πως για να γράψει τραγούδι για κάποιον καλλιτέχνη πρέπει, εκτός από καλή φωνή, να διαθέτει και ακόµα ένα χαρακτηριστικό που για τον ίδιο είναι πολύ σηµαντικό:

«Αν κάποιος δεν µου κάνει σαν στάση ζωής, δεν µπορώ να του γράψω τραγούδια, γιατί η µουσική µου είναι παιδί µου, τα τραγούδια µου είναι παιδιά µου. ∆εν θα δώσεις ένα κοµµάτι από την ψυχή σου σε κάποιον που δεν θα το περιποιηθεί αναλόγως. ∆ίνω τα τραγούδια µου σε ανθρώπους που θα τα αγαπήσουν». Τέλος, σε ό,τι αφορά του επόµενους καλλιτεχνικούς στόχους του ο πιο σηµαντικός είναι να ολοκληρώσει το κονσέρτο µε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ελπίζοντας πως θα µπορέσει στο άµεσο µέλλον να το παρουσιάσει σε έναν χώρο σαν το Ηρώδειο, παρουσία του ίδιου του Μίκη.


Πηγή: www.tvnea.com
Σχετικά πρόσωπα
Στέφανος Κορκολής
Μίκης Θεοδωράκης
Σάκης Ρουβάς
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551